14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους για την υγιεινή διατροφή

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε δράση πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Λυγουριού του δήμου Επιδαύρου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο «Επιμελητήριο Αργολίδας».

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Εμείς τα παιδιά τρεφόμαστε υγιεινά» και στόχος της ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για τη διατροφική συμπεριφορά των εφήβων αλλά και τους παράγοντες τους οποίους την επηρεάζουν. Η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες της σωματικής ανάπτυξης και υγείας του εφήβου. Οι στάσεις και οι συμπεριφορές σχετικά με τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία και εγκαθίστανται κυρίως την περίοδο της εφηβείας. Η ποιότητα της διατροφής, η παχυσαρκία και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας στους εφήβους περιλαμβάνονται σήμερα μεταξύ των σημαντικότερων ζητημάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία διεθνώς.

Η δράση περιελάμβανε εμπλουτισμένες εισηγήσεις σχετικά με την υγιεινή διατροφή καθώς και συμβουλές υγιεινής διατροφής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα (EUFIC).

Ακολούθησε συζήτηση τόσο με τους μαθητές όσο και με τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την υιοθέτηση καλών πρακτικών διατροφής, με σκοπό την προαγωγή της υγείας και την αποφυγή ασθένειας και νόσου.  Μέσα από τις απαντήσεις τους αναδείχθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς την ηλικία και το φύλο, κυρίως στην κατανάλωση πρωινού, φρούτων και λαχανικών, στην αντίληψη για το σωματικό βάρος τους.

Τη δράση πρόληψης και αγωγής υγείας παρείχε στους μαθητές η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Ο. Σωτηροπούλου και την Επισκέπτρια Υγείας κ. Β. Στεφανοπούλου.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Γυμνασίου Λυγουριού κ. Μακρή όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τη διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δανοπούλου, καθώς και τους υπαλλήλους για την συμβολή τους στη διεξαγωγή της δράσης.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α΄ Ε.Σ.Υ

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο περιόδου 2023-2024

Η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της με εγκατεστημένο νυχτερινό μετρητή ότι το χειμερινό μειωμένο τιμολόγιο με τμηματικό ωράριο θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2023 και θα ισχύει έως και την 30η Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, το ωράριο του μειωμένου τιμολογίου χειμερινής περιόδου είναι: 15:00-17:00 και 02:00-08:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο […]