17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πανορθόδοξη συνδιάσκεψη στον Άγιο Ιγνάτιο Ζόγκα με θέμα τις Αιρέσεις

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Πανορθόδοξης συνδιάσκεψης που φιλοξενείται στην ορεινή Ζόγκα και στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου με θέμα τις Αιρέσεις. 

Η πανορθόδοξη συνδιάσκεψη διεξάγεται με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου .

Θέμα της συνδιάσκεψης είναι η «Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές – Αποκρυφιστικές – Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Ξεκινησε στην Αργολίδα η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών για θέματα αιρέσεων (βίντεο)

Κατά την πρώτη ημέρα τελέσθηκε Αγιασμός επί της ενάρξεως της συνδιάσκεψης και αναγνώσθηκαν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και έγιναν χαιρετισμοί από τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην ΛΑ΄ Πανορθόδοξη διάσκεψη και τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, πρόεδρο της Συνοδικής επιτροπής επί των Αιρέσεων.

Ακολούθησε η πρώτη εισήγηση από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, υπέρτιμο και έξαρχο Κρητικού και Μυρ­τῴου Πελάγους, Δαμασκηνό με θέμα η ”περί θεού αντίληψης της νέας εποχής”.

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης έχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Σ.Ε. επί των Αιρέσεων.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης και η Euroins Ελλάδος ενισχύουν έμπρακτα την Εθνοφυλακή με απαραίτητο εξοπλισμό

Γιλέκα μάχης, κιάλια νυκτερινής όρασης, αορτήρες όπλων, ωτοασπίδες, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες με τελικό αποδέκτη την Εθνοφρουρά της Λέρου, με την συνεργασία της Euroins Ελλάδος και πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Μάκαρη, προωθούνται στην τοπική μονάδα. Η πίστη της εταιρείας στις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας, τον Στρατό, το Λιμενικό και την Αστυνομία αποδεικνύεται εδώ […]

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη για την κακοκαιρία Eva

“Ως Πελοπόννησος έχουμε υποστεί ακραίες καταστάσεις, και όσον αφορά  σε πυρκαγιές, και όσον αφορά σε πλημμύρες” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην παρέμβασή του κατά την διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη εν όψει της έντονης κακοκαιρίας Eva που αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από σήμερα […]