14 °C Argos, GR
6 Δεκεμβρίου 2022

Καταγγελία της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας για την τρίτη κατά σειρά χερσαία εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

 

Ως Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά χερσαία εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με την ονομασία “Πηγή Ειρήνης”, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες άμαχους νεκρούς και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή καθώς η Τουρκία συνεχίζει τη δολοφονική επιχείρηση σε βάρος των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, με την κάλυψη των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Δεν πρόκειται ούτε για αφέλεια, ούτε για λάθος, όπως επιχειρεί η αστική τάξη και τα στηρίγματά της να μας πείσουν. Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων, για τη μοιρασιά της λείας στην ευρύτερη περιοχή μετά τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και οχτώ χρόνια στη Συρία, με στόχο τη διαμόρφωση νέου χάρτη με αλλαγή συνόρων στη Μ. Ανατολή.

Οι ίδιες οι εξελίξεις ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και όλους όσοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις. Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί «προστασίας» που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από την τουρκική επιθετικότητα.

Οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» για την επίθεση ενάντια στο συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Στον περιλάλητο, άλλωστε, «Στρατηγικό Διάλογο» ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η κοινή σύμπραξη Ελλάδας – ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας, της τρομοκρατίας, φωτογραφίζοντας ιδιαίτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το μαζικό λαϊκό κίνημα δικαίως αντιτάχθηκε και διατράνωσε την αντίθεσή του στην επικίνδυνη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις που μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο επιθέσεων ενάντια σε άλλους λαούς, μέσω της αναβάθμισης κι επέκτασης του ήδη υπάρχοντος πλέγματος βάσεων, στρατηγείων, υποδομών, μέσω της δημιουργίας νέων σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα. Την ίδια στιγμή η χώρα μας μετατρέπεται και σε μαγνήτη επιθέσεων σε επικείμενη πολεμική σύγκρουση, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Δεν χωρά καμία επανάπαυση κι εφησυχασμός! Είναι ανάγκη να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Αυτή είναι η μόνη εγγύηση για να μπορούν να ζουν οι λαοί ειρηνικά! Κάθε λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του για το μέλλον και την τύχη της χώρας του! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο Συριακό λαό, αλλά και στο λαό της Τουρκίας που αντιστέκεται και καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία.

 

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

Περισσότερα Άρθρα

Χθες αποφασίστηκε….σήμερα υλοποιήθηκε…

Μόλις χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Άργους Μυκηνών μεταξύ του Αντιδημάρχου, Νίκου Γκαβούνου, του μέλους της Δημοτικής Ενότητας Άργους Ανδρέα Σαρρή και των ιδιοκτητών γραφείων τελετών του Δήμου Άργους Μυκηνών, αποφασίστηκε τα αγγελτήρια να τοποθετούνται πλέον σε ειδικά και μόνο πλαίσια που θα τοποθετήσει ο Δήμος σε σημεία που προτείνουν οι […]

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ναυπλίου συμμετέχει στο μεθαυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα

    Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο  Υ Π Α Λ Λ Η Λ Ω Ν  ΚΑΦΕΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ  ΥΠΝΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι   Η  απειλή απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας με μαζικές απολύσεις και μη πραγματοποίηση χιλιάδων εποχικών προσλήψεων, σε συνδυασμό με εκτιμήσεις για επιδείνωση των όρων αμοιβής και εργασίας (μειώσεις μισθών, μετατροπή συμβάσεων […]