17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου ο αντιγριπικός εμβολιασμός στην 1η ΤΟΜΥ Άργους

Ο εμβολιασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική παρέμβαση δημόσιας υγείας και πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων. Είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του συστήματος υγείας στην καταπολέμηση και εξάλειψη ορισμένων ασθενειών και η καλύτερη άμυνα που έχουμε απέναντι σε σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες που μπορεί να προληφθούν.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2018-2019 συστήνεται μεταξύ άλλων, σε όλα τα άτομα ηλικίας  60 ετών και άνω ή των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, ο εμβολιασμός έναντι του ιού της γρίπης και του έρπητα ζωστήρα και σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ο εμβολιασμός κατά του πνευμονιόκοκκου.

Με αφορμή λοιπόν την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού και στα πλαίσια της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων πρόληψης & αγωγής υγείας, η 1η ΤΟΜΥ Άργους πραγματοποίησε από 1-15 Οκτωβρίου έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, εξέταση και συνταγογράφηση των εμβολίων έναντι του ιού της γρίπης καθώς και του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, στο χρονικό αυτό διάστημα συνταγογραφήθηκαν 438 εμβόλια συνολικά, εκ των οποίων 291 έναντι του ιού της γρίπης, 78 έναντι του πνευμονιόκοκκου και 69 κατά του έρπητα ζωστήρα.

Στη μονάδα πραγματοποιήθηκαν από την επισκέπτρια υγείας Στεφανοπούλου Βασιλική και τις ΠΕ νοσηλεύτριες Μπόζνου Γεωργία και Σωτηροπούλου Ολγα, 255 εμβολιασμοί εκ των οποίων 149 αφορούσαν τον ιό της γρίπης, 49 τον έρπητα ζωστήρα και 57 τον πνευμονιόκοκκο.

Λόγω αυξημένης προσέλευσης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα συνεχιστεί στη μονάδα μας η εξυπηρέτηση των πολιτών ΧΩΡΙΣ ραντεβού για έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, εξέταση, συνταγογράφηση και εμβολιασμό σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω ή σε ομάδες υψηλού κινδύνου μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Απαραίτητα το ΑΜΚΑ και το βιβλιάριο.

 

 Η συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Άργους

Ελίνα Παπαδοπούλου

Γενικός- Οικογενειακός Ιατρός

Επιμελήτρια Α ΕΣΥ

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 26-05-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρα και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 […]

Η “Χοροκίνηση” από το Ναύπλιο το Σάββατο στο 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Cheerleading

Με αυστηρό πρωτόκολλο θα πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Δεδομένων των συνθηκών και ακολουθώντας με προσήλωση τις οδηγίες των ειδικών αναφορικά με τον Covid-19, το εν λόγω πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί On Tour από τις 18 έως τις 31 Ιουλίου 2020, προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη μετακίνηση αθλητών για τη συμμετοχή στους αγώνες. […]