19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου

Δεν έμεινε στα λόγια κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου και σήμερα κλιμάκιο από το τμήμα συντήρησης του Υπουργείου επισκέφθηκε το Ναό.

Σε πρώτη φάση το κλιμάκιο κατέβασε από τον τοίχο ένα κειμήλιο πιθανόν του 19ου αιώνα (πρόκειται για έναν επιτάφιο) που θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του τμήματος για συντήρηση.

Έτσι ξεκινούν οι πρώτες εργασίες σε φορητά μνημεία που διαθέτει η εκκλησία, θα ακολουθήσουν και άλλα, ώστε όταν θα είναι έτοιμη η εκκλησία κτιριακά  να μπορέσουν να τοποθετηθούν και πάλι στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Στο Ναό βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη του τμήματος για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, δηλώνοντας ευτυχείς για την έναρξη των πρώτων εργασιών συντήρησης και το ενδιαφέρον του Γ.Γ. Πολιτισμού για τον Άγιο Νικόλαο.

Φυσικά υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου αλλά το πρώτο βήμα έγινε και διαφαίνεται πως υπάρχει η βούληση για την περάτωση του.

Περισσότερα Άρθρα

Έφυγε από την ζωή ο ιδιοκτήτης της extrafruit Στέλιος Λυκοσκούφης

Πέθανε ο Κώστας Παπαθεοδώρου

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Αργολίδας, από την είδηση της απώλειας του γιατρού Κώστα Παπαθεοδώρου. Ο Κώστας Παπαθεοδώρου ήταν γνωστός νευρολόγος – ψυχίατρος στην Αργολίδα και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 χρονών σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ύστερα από μάχη που έδινε για την υγεία του. Διατέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του […]

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ψήφισμα για τον θάνατο του Δημητρίου Μπαβέλα

Το  Δ. Σ. του  Χ.Φ.Ο.  «Η  ΑΓΙΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» μόλις  πληροφορήθηκε  το  θάνατο  του  Δημητρίου  Μπαβέλα  μέλους  του  Δ.Σ. του  Ομίλου συνήλθε  εκτάκτως  και  αποφάσισε  τα κάτωθι: Να παραστούν τα μέλη  του  Δ.Σ.  στην  εξόδιο  ακολουθία. Να εκφραστούν τα θερμά και ειλικρινή  συλλυπητήρια  στην  οικογένεια  του. Να καταθέσει  το  Δ.Σ. του  Χ.Φ.Ο,  ποσό  σε κοινωφελές  ίδρυμα, […]