27 °C Argos, GR
25 Ιουνίου 2022

«Περπάτημα για τη ζωή» με την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν. Αργολίδας  «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» διοργανώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, για 8η χρονιά το «περπάτημα για τη ζωή»!!
•    Τι είναι το περπάτημα για τη ζωή;
Ένας συμβολικός περίπατος ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού που θα ξεκινήσει από την έδρα του συλλόγου στην οδό Γούναρη 47 στο Άργος, θα ανηφορίσει τις οδούς Γούναρη, Δαναού, Καποδιστρίου, Σιμιτζοπούλου, Ναυπλίου, Βασ. Σοφίας και θα καταλήξει στο παλαιό Δημαρχείο.
Ώρα εκκίνησης 18:00μ.μ.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα στηθεί μικρή γιορτή με κεράσματα από τα μέλη του συλλόγου και χορό για όλους!
Με το πέρασμα αυτό προωθείται:
1.    η συλλογικότητα, η συντροφικότητα απέναντι στον συνάνθρωπο που νοσεί ή έχει νοσήσει
2.    η αλληλεγγύη για κάθε άνθρωπο που θέλει να δώσει σε αυτό το πέρασμα τον δικό του συμβολισμό (σωματική ή ψυχική υγεία, εξάρτηση κ.α.)
3.    η αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου
4.    η ευαισθητοποίηση των νέων
5.    η προώθηση του εθελοντισμού
Η στήριξη σας βοηθά:
•    να ευαισθητοποιούμε την κλειστή τοπική κοινωνία στο ζήτημα του καρκίνου
•    να ενημερώνουμε τους πολίτες και να τους κινητοποιούμε για τον προληπτικό έλεγχο
•    να πραγματοποιούμε προγράμματα δωρεάν εξετάσεις για όλους τους πολίτες του Νομού
•    να μειώσουμε τους θανάτους από καρκίνο
Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1993.
Στόχος μας ήταν και παραμένει η αποτροπή κοινωνικού αποκλεισμού & διατήρηση των ισορροπιών μέσα στην οικογένεια καθώς επίσης η ευρύτερη συνειδητοποίηση, ότι ο καρκίνος αποτελεί μία χρόνια αλλά συχνά ιάσιμη ασθένεια και αφετέρου να συντελέσει καθοριστικά στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή της και να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.  Καθώς, … όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος!
Θα χαρούμε αν υποστηρίξετε την εκδήλωσή μας κι όλοι μαζί να δώσουμε ροζ χρώμα στην πόλης μας, για μία ακόμα χρονιά, στο πλαίσιο του μήνα Οκτωβρίου, διεθνώς αφιερωμένου στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση για το καρκίνο του μαστού!
Φτιάξτε τις ομάδες σας και ελάτε να περπατήσουμε μαζί!!
Σας περιμένουμε όλους!!
Πληροφορίες: 2751068858 – 6946222989

Περισσότερα Άρθρα

Γιώργος Γαβρήλος: Ανάγκη για ενίσχυση των Νοσηλευτικών Μονάδων Αργολίδας και όχι για συγχώνευσή τους

(Το άρθρο του Γιώργου Γαβρήλου, δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει αβοήθητο στην Αργολίδα και, υπό την πίεση της πανδημίας, συνεχώς η κατάστασή του επιδεινώνεται και οι πολίτες είναι τα άμεσα θύματα των ιδεοληψιών και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Φαίνεται  ότι προ των πυλών βρίσκεται η υλοποίηση […]

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη…«Σε απευθείας Σύνδεση» αύριο από το Αρχαίο Θέατρο Άργους

Άλκηστις Πρωτοψάλτη   «Σε απευθείας Σύνδεση»   10 Αυγούστου 2019, Αρχαίο Θέατρο Άργους ώρα έναρξης 21:15 [hfe_template id=’397365′]   Το Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2019 που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η ΚΕΔΑΜ, συνεχίζει τις συναυλίες του. Η διαχρονική ερμηνεύτρια μαζί με πέντε ταλαντούχους σολίστες μουσικούς, θα μοιραστεί μαζί μας μία από τις πιο επιτυχημένες φετινές παραστάσεις!  Πρόκειται για […]

Follow by Email