19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

“Δυνατή Πόλη Ξανά”: Προτάσεις για την παραβατικότητα των Ρομά στην Νέα Κίο

Με ανακοίνωση της η παράταξη “Δυνατή Πόλη Ξανά” αναφέρει πως

“Η παραβατικότητα των Ρομά τείνει να γίνει μια μορφή κακής συνήθειας για τους κατοίκους της Ν. Κίου. Ένα διαχρονικό πρόβλημα, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γίνεται εντονότερο, με φαινόμενα όπως, κλοπές, ληστείες , βιαιοπραγίες κατά πολιτών, να αποτελούν καθημερινά συμβάντα στην Κοινότητα Ν. Κίου.

Ασπαζόμενοι τις ανησυχίες των κατοίκων και θέλοντας να προλάβουμε χειρότερα γεγονότα που έχουμε ζήσει στο παρελθόν, θα θέλαμε να προτείνουμε τα εξής :

  • Άμεση επαναλειτουργία Αστυνομικού Τμήματος ή Σταθμού στην Ν. Κίο, διότι αποτελεί μια περιοχή με υψηλή παραβατικότητα λόγω των Ρομά, όπως είναι καταγεγραμμένο και από τα συμβάντα όχι μόνο του τελευταίου διαστήματος.
  • Αν αυτό δεν είναι επιχειρησιακά εφικτό, τότε να καταρτισθεί και να ανακοινωθεί ειδικό πρόγραμμα αστυνόμευσης για την Ν. Κίο με σταθερές περιπολίες , με διάθεση αστυνομικών σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά τις νυχτερινές ώρες, με στοχευμένες επιχειρήσεις και γενικότερα με ό,τι χρειάζεται, προκειμένου οι κάτοικοι της Ν. Κίου να νιώσουν ασφαλείς.
  • Άμεση σύγκλιση ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, όπως Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΕΛ.ΑΣ., Δήμος Άργους – Μυκηνών, Συμβούλιο Κοινότητας Ν. Κίου, Τοπικοί Σύλλογοι και φορείς, Εκπαίδευση κ.α., για την κατάρτιση ΑΜΕΣΟΥ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ και κυρίως ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικότητας στην Ν. Κίο, με στόχο την καταγραφή, την αντιμετώπιση και την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Η # Δυνατή Πόλη Ξανά πιστεύει ότι η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας της Ν. Κίου είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε πολίτη, που όλοι εμείς οφείλουμε να περιφρουρήσουμε”.

 

Περισσότερα Άρθρα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Από βραχυκύκλωμα το μπλακ αουτ σε Αττική και Πελοπόννησο

Από βραχυκύκλωμα το μπλακ αουτ σε Αττική και Πελοπόννησο Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.   Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.   Από […]

Το μήνυμα του Δημήτρη Κωστούρου μετά τα νέα μέτρα

Όπως όλοι καταλαβαίνετε είμαστε στο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Και ο αντίπαλος δεν είναι ούτε η πολιτική προστασία ούτε η αστυνομία. Ο αντίπαλος είναι ο κορωνοϊός. Είναι ανάγκη να επιστρατεύσουμε την αυτοπειθαρχία μας, τον αυτοσεβασμό μας και την αυτοσυγκράτηση μας! Είναι ανάγκη να αντλήσουμε αντοχή και δύναμη από τα δικά μας κρυφά αποθέματα. Είναι ανάγκη […]