19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Ανδρέας Πουλάς για τη Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ

Δήλωση Ανδρέα Πουλά, βουλευτή Αργολίδας και Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, για ΚΕΘΕΑ

Μόνο ως πράξη αλαζονείας εκ μέρους της κυβέρνησης μπορεί να εκληφθεί η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στη Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ. Με μία σπουδή που δεν συνάδει με το άρθρο 44 του Συντάγματος που προβλέπει την έκδοση Π.Ν.Π. μόνο για λόγους έκτακτης και απρόβλεπτης ανάγκης, αλλάζει τον τρόπο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ και «ανοίγει θέσεις» για να τοποθετήσει δικούς και ημέτερους. Παράλληλα, καταργεί τις διατάξεις για τον σκοπό, τους πόρους και την στελέχωση του ΚΕΘΕΑ, που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Αποδεικνύεται πια πολύ καθαρά ότι το δήθεν «επιτελικό κράτος» που επαγγέλλεται η ΝΔ είναι το νέο πελατειακό και αυταρχικό κράτος της δεξιάς.

Το Κίνημα Αλλαγής, αναγνωρίζοντας την ευαισθησία του αντικειμένου των οργανισμών που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις, θεωρεί αναγκαία την απαλλαγή τους από τους κυβερνητικούς διορισμούς και παρεμβάσεις. Προτείνει την επιλογή της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με βάση προκήρυξη, και διαδικασία ΑΣΕΠ, (με ειδικά προσόντα) και συμμετοχή με ελεγκτικό ρόλο του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου και της Αυτοδιοίκησης.

Τονίζουμε ότι αυτό πρέπει να ισχύσει για όλους τους εγκεκριμένους -σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία- οργανισμούς που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις.

Περισσότερα Άρθρα

Αλλαγή στους περιβαλλοντικούς όρους στη Διαχείριση Απορριμμάτων Περ. Πελοποννήσου

Προσωρινή λύση στο έντονο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοδοξεί να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος με την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα).   Η χθεσινή απόφαση του υπουργείου δίνει τη δυνατότητα συλλογής των απορριμμάτων με κινητές μονάδες για ένα διάστημα έως […]

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός : Δυο κρούσματα στην Αργολίδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα 18/01/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα 320 κρούσματα τα 139 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα 35 στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία άλλη περιφέρεια δεν καταγράφει σήμερα διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, γεγονός που ερμηνεύεται και από τον μικρό αριθμό ελέγχων (8.173), όπως συνήθως γίνεται το Σαββατοκύριακο. Δείτε αναλυτικά […]