18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα εγκαίνια της έκθεσης Καποδίστρια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Ως επιστέγασμα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, η έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας. Διαδρομές στην ιστορία του».

Στην τελετή των εγκαινίων η Διευθύντρια  του σχολείου Αργυρή Μπιλιούρη καλωσορίζοντας τους επισκέπτες αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, ενημέρωσε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου ευχαριστώντας, παράλληλα, όλους όσοι συνέβαλλαν στην δημιουργία της έκθεσης αυτής στο χώρο του σχολείου.

Η εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη μίλησε για τη μεγάλη σημασία που έχει να τιμά ο τόπος μας, τον πρώτο Κυβερνήτη της χώρας και την υποχρέωση που έχουμε όλοι στην εκπαίδευση των νέων γενιών και στην σύνδεσή τους με την ιστορία μας.

Η Αντιδήμαρχος Κέρκυρας ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας ότι “…, είναι πολύ σημαντική η στιγμή αυτή που βρίσκεται ανάμεσα στους κατοίκους των δύο πόλεων που τους ενώνει μια κοινή ανάσα. Η πρώτη και η τελευταία ανάσα του Κυβερνήτη ”.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, oδημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καχριμάνης, η εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου Μαίρη Ψαρολόγου, ο Πρόεδρος των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος», ο Πρόεδρος τους Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», ο εκπρόσωπος του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,η εκπρόσωπος του EuropeDirectΝαυπλίου, η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ουΔημ Σχολείου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Περισσότερα Άρθρα

Κόρινθος: Σοκάρει η ανήλικη για τη φρίκη που βίωνε από τον πατέρα της

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης βιασμού μιας ανήλικης από τον βιολογικό της πατέρα στο Βραχάτι Κορινθίας με την κατάθεσή της πραγματικά να σοκάρει. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κοπέλα στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων της ασφάλειας Αττικής ο πατέρας της που κρίθηκε προφυλακιστέος την κακοποιούσε σεξουαλικά από 12 μέχρι 17 ετών. «Τόσα χρόνια δεν […]

Παρουσίαση Προγράμματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2021 – Δήμος Ερμιονίδας

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, παρουσιάζει και το φετινό καλοκαίρι το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της περιόδου που διανύουμε. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο των συνεχιζόμενων δυσκολιών, ο Πολιτισμός αποτελεί διέξοδο και ανάγκη για όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Φιλοξενούμε, συμμετέχουμε και στηρίζουμε αξιόλογες δράσεις με την […]