13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το Ναύπλιο τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Μεγάλο Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια διοργάνωσε  ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το ΔΟΠΠΑΤ και το Ίδρυμα Ναυπλίου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην πόλη του Ναυπλίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες στην αίθουσα του Βουλευτικού με ομιλίες για την ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια από τους καθηγητές Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννη Πανούση και Στέλιο Περράκη.

Σήμερα τελέστηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον  Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας  Νεκταρίου.

Τους ευεργέτες και δωρητές του τίμησε ο Δήμος Ναυπλιέων

Ακολούθησε  επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεσης  στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ι. Μαντζούνης,  ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, Δήμαρχοι όμορων Δήμων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού Αργολίδας, φορείς, σύλλογοι, σωματεία, μαθητές σχολείων της πόλης του Ναυπλίου και εκπρόσωποι από το νησί της Κέρκυρας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής με τα εγκαίνια μέρους της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας. Διαδρομές στην ιστορία του» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, στις 19:00 το απόγευμα.

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

“Ηνίοχος 21”: Στην Ανδραβίδα την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όπου συνεχίζεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021» αναμένεται να επισκεφθεί αύριο εκτός απροόπτου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή. Η αυριανή ημέρα έχει επιλεγεί για την επίσκεψη και των δημοσιογράφων και την παρουσίαση της άσκησης . Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο της […]

Φωτιά σήμερα στα Πυργιώτικα

15 περίπου στρέμματα αγροτικής γης κάηκαν σήμερα στα Πυργιώτικα. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 16 άνδρες με 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Άλλη μια φωτιά στην Αργολίδα που ευτυχώς σβήστηκε έγκαιρα…