17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Στη “τσιμπίδα” δυο άνδρες που είχαν ρημάξει νεκροταφεία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών μπρούτζινων αντικειμένων σε Κοιμητήρια Ιερών Ναών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 44 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον, κατηγορείται 50χρονος ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 25χρονος και ο 44χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.9.2019 έως και την 24.9.2019, διέπραξαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών μπρούτζινων αντικειμένων σε Κοιμητήρια Ιερών Ναών και προκάλεσαν φθορές σε μαρμάρινα μνήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων Αργολίδας.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι πούλησαν στον 50χρονο τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -11.500- ευρώ, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.

Περισσότερα Άρθρα

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ : Μέντης Μποσταντζόγλου 1918 – 1995

Ο Χρύσανθος (Μέντης) Μποσταντζόγλου, γνωστός ως Μποστ, γεννήθηκε το 1918 στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα από ένα πέρασμα στη Ρουμανία, η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα. Το 1939 εισάγεται στη Σχολή Καλών Τεχνών, εγκαταλείπει όμως τις σπουδές του έξι μήνες αργότερα. Το 1942 μπαίνει στο ΕΑΜ και το 1945 εκδίδει με δικά του έξοδα το πρώτο του […]

Δήμος Ναυπλιέων: Rapid test σε οδηγούς…και όχι μόνο

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την ΚΟΜΥ Αργολίδας, προχώρησε σήμερα στη διενέργεια drive through εξέταση για τον κορονοϊό μέσω rapid test. Η εξέταση για όσους κατοίκους το επιθυμούσαν ήταν δωρεάν και πραγματοποιήθηκαν από τις 14.30 μέχρι τις 16.00, επί της 25ης Μαρτίου, μπροστά από την Π.Υ. Ναυπλίου. Το κλιμάκιο της ΚΟΜΥ  πραγματοποίησε τα τεστ […]