19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μήνυμα Νίκα και σε Τατούλη: «Σκουπίδια στους δρόμους της Πελοποννήσου του χρόνου δεν θα υπάρχουν» (video)

Αποκαλυπτικός σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εστίασε σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, δίνοντας για μία ακόμα φορά το στίγμα του.

Διαχείρισης απορριμμάτων, προσφυγικό, λειτουργία του ΠΕΣΥ, πολιτικές κι άλλες αντιπαραθέσεις απασχολούν την όλη συζήτηση με τον Παναγιώτη Νίκα να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις.

ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε πως ανέμενε αυτή την… ένταση αλλά σύντομα εκτίμησε ότι θα υπάρξει βηματισμός. «Πληρώνουμε και την απλή αναλογική» σημείωσε ο κ. Νίκας, υπογραμμίζοντας ότι θα έχουμε περισσότερα λόγια και εντάσεις. «Ο πρώην Περιφερειάρχης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ούτε Πρωθυπουργός της Πελοποννήσου, ούτε έχει τα ηνία, έχει τη συγκεκριμένη θέση που τον έταξε ο λαός της Πελοποννήσου» ανέφερε ο κ. Νίκας.

“KAIEI” ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα για το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΠΕΣΥ ήρθε η εισήγηση της προηγούμενης Αρχής Τατούλη, ένα θέμα που ήταν δρομολογημένο. Ήταν όπως ανέφερε ο κ. Νίκας ένα τυπικό θέμα, μια γραφειοκρατική διαδικασία, με τον Περιφερειάρχη να σημειώνει πως πολύ σύντομα θα υπάρξει επί της ουσίας συζήτηση για βελτιώσεις στο έργο χωρίς να τιναχθεί αυτό στον αέρα. Σε σχέση με τις απαλλοτριώσεις ο κ. Νίκας εκτίμησε πως το θέμα θα κλείσει σύντομα. «Εμείς πάμε για ψήφιση την εισήγηση του Τατούλη, αυτή την εισήγηση που ψήφισε πριν 3 μήνες, την καταψήφισε χθες» σημείωσε ο κ. Νίκας, ενημερώνοντας ότι θα επανέλθει το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα. «Σκουπίδια στους δρόμους της Πελοποννήσου του χρόνου δεν θα υπάρχουν» τόνισε κατηγορηματικά ο Περιφερειάρχης, στέλνοντας μεταξύ άλλων και μήνυμα στον Τατούλη.

ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε «πως συζητούσαμε 4 ώρες στο ΠΕΣΥ, ένα θέμα που έφερε ο κ. Τατούλης, ο οποίος -σύμφωνα με τον κ. Νίκα- ψήφισε την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής». «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πόλεμο» σημείωσε ο κ. Νίκας σχετικά με το μεταναστευτικό ενημερώνοντας για την υφιστάμενη κατάσταση. Αναφορικά με τη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη, θα τονιστεί ότι θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Παράλληλα ο Π. Νίκας ανέφερε πως ο απερχόμενος Περιφερειάρχης έχει πρόβλημα με την ηγεσία της ΝΔ (Καραμανλή, Μητσοτάκη, Σαμαρά), ενώ αναφορά υπήρξε και για την κακή αντιμετώπιση της Καλαμάτας από την προηγούμενη Αρχή.

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε για τα έργα: «Βρήκα μια δυστυχία, μια ακαταστασία» είπε ο κ. Νίκας. “Έκανε και συνεχίζει να κάνει ότι μπορεί για να δυσκολέψει το έργο μου”, ανέφερε ο κ. Νίκας για τον κ. Τατούλη. “300 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ, λίγο πριν ολοκληρωθεί, είναι στον αέρα”, είπε ο κ. Νίκας, «δεν θα αφήσω να χαθεί ούτε ένα ευρώ», με την διαχειριστική αρχή να έχει αποφανθεί -όπως είπε- και για πολιτικές ευθύνες σχετικά με τις εντάξεις… «Καλώ τους Δημάρχους να υποβάλουν ολοκληρωμένες μελέτες ώστε να τα εντάξουμε και να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες» υπογράμμισε ο κ. Νίκας.

«Το πιο άθλιο της χώρας, το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου» σημείωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας σχετικά με την κατάσταση των δρόμων, μιλώντας μεταξύ άλλων και για το έργο «Τζάνε – Καλαμάκι» και τις μεγάλες καθυστερήσεις. Το «Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι» είναι “οκ”, όπως και το τμήμα από Μεσσήνη μέχρι Λάμπαινα, συμπληρώνοντας πως θα υπάρξει διεκδίκηση για το τμήμα Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη. Σε τραγική κατάσταση χαρακτήρισε και το δρόμο προς Μάνη. «Χρήματα υπάρχουν όχι όμως μελέτες!» είπε ο κ. Νίκας, «θα το διασώσουμε το ΕΣΠΑ» το μήνυμα του.

«ΟΤΙ ΕΛΕΓΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΡΑΞΗ»

«Ότι έλεγα προεκλογικά θα το κάνω πράξη», το μήνυμα Νίκα προς τους Πελοποννήσιους.

ΠΗΓΗ: Τηλεόραση BEST

Περισσότερα Άρθρα

Θετικός στον κορονοϊό ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρόσφατα προχώρησε στην τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου και όπως αναφέρει το γραφείο του εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

Ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα κορονοϊού

Συνολικά 33 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 10 από τα 33 ανακοινωθέντα κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ καταγράφηκε 1 νέος θάνατος από Covid-19. Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στους 201. […]