15 °C Argos, GR
26 Νοεμβρίου 2022

Συμβούλιο τουριστικής πολιτικής Πελοποννήσου συγκροτεί ο Παναγιώτης Νίκας

Για τη συγκρότηση ενός συμβουλίου για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας -και εν γένει του συνόλου της Πελοποννήσου-, το οποίο θα απασχολείται, μεταξύ άλλων, με την τουριστική προβολή μέσω στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, συζήτησαν στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε γνωστό ότι στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα βρίσκεται στην Τρίπολη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ την έδρα της Περιφέρειας θα επισκεφθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τον ΤΟΠ, αποτέλεσε η διαμόρφωση ενός αρχικού πλαισίου συνεργασίας για θέματα τουριστικού σχεδιασμού και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός θεσμικού οργάνου για την επεξεργασία και προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Από πλευράς Περιφέρειας πέρα από τον κ. Νίκα συμμετείχε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού Κωνσταντίνος Ψυχάρης. Τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Α’ αντιπρόεδρος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ Δημήτρης Πολλάλης, ο γ.γ. του ΤΟΠ Πέτρος Κουτσόπουλος, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. του ΤΟΠ Δημήτρης Καραλής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμου Πύργου και μέλος του Δ.Σ. του ΤΟΠ Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων Ιωάννης Μαμούσης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κ. Μαρινάκος, μετά το πέρας των εργασιών εξέφρασε την αισιοδοξία ότι “με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων στην αναπτυξιακή διαδικασία φορέων θα δημιουργηθούν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο, που παρά τους πλούσιους τουριστικούς της πόρους εντάσσεται στις γεωγραφικές ενότητες χαμηλής τουριστικής ανάπτυξης. Απαιτούνται γρήγορα αντανακλαστικά για να λύνουμε τα προβλήματα άμεσα και μακρόπνοος σχεδιασμός. Θα πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγική που θα ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι αλλαγές που συντελούνται στην τουριστική βιομηχανία. Για να αντιμετωπίσουμε, όμως, όλα αυτά τα ζητήματα και τα διαρθρωτικά προβλήματα τουριστικής ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος απαιτείται συνεργατική διακυβέρνηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όλης της Πελοποννήσου, με πνεύμα συναντίληψης, που μπορούμε να μετατρέψουμε σε μια πρακτική συνεργασία σύμπραξης και τελικού αποτελέσματος”.

 

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Περισσότερα Άρθρα

Προσπάθεια για ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η νέα περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου εστιάζει στην στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ωστόσο ο απολογισμός που έχει να παρουσιάσει η Περιφέρεια -παρά τις συχνές διακηρύξεις και τις αναφορές που υπήρχαν στην καινοτομία τα προηγούμενα χρόνια- είναι εξαιρετικά φτωχός, αποτέλεσμα που θα προσπαθήσουμε να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας […]

Στο πλευρό του Δημήτρη Κωστούρου ο Μανώλης Σκαλίδης

  Ονομάζομαι Μανώλης Σκαλίδης του Δημητρίου. Αποδέχθηκα την πρόσκληση του Δημάρχου Ναυπλιέων και επικεφαλής του Συνδυασμού “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα” Δημήτρη Κωστούρου ως υποψήφιος για την Δημοτική Κοινότητα Τολού, στην προσπάθεια επίτευξης όσο το δυνατόν περισσοτέρων στόχων του νέου συμβουλίου. Τα τοπικά συμβούλια θέλουν μια κοινωνία με ενεργούς πολίτες. Πολίτες που προτείνουν και παρεμβαίνουν στη διακυβέρνηση και ομαλή […]