19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συστήνει το αντιγριπικό εμβόλιο

Η γρίπη είναι μία εποχική λοίμωξη του αναπνευστικού που μπορεί να κυμαίνεται από πολύ ελαφρή σαν κοινό κρυολόγημα έως πολύ σοβαρή όπως πνευμονία ή οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ(Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) για την περίοδο 2018-2019, 154 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης και 374 νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ(Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).
Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές. Τα συμπτώματα της γρίπης ξεκινούν απότομα, διαρκούν από 2-7 ημέρες και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνος μυών και αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συστήνει το αντιγριπικό εμβόλιο ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία από την γρίπη.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση επιπλοκών από τη γρίπη περιλαμβάνονται:
– Άτομα με χρόνιες παθήσεις(άσθμα, άλλες πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκαταστολή, νοσογόνο παχυσαρκία)
– Άτομα ηλικίας άνω 60 ετών
– Έγκυες
Συστήνεται εμβολιασμός σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο υγείας, στα άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών και σε όσους φροντίζουν άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Για την προφύλαξη από τη γρίπη απαραίτητοι είναι οι κανόνες υγιεινής:
• Κάλυψη του βήχα και φτερνίσματος με χαρτομάντιλο
• Καλό πλύσιμο χεριών
• Αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους
• Πλήρης ανάρρωση των ασθενών μέχρι την επιστροφή στις δραστηριότητες τους.

Περισσότερα Άρθρα

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό στην Αργολίδα, συλλήψεις σε Κορινθία και Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός (1) ατόμου Χθες (3.6.2021) το μεσημέρι, στο 42ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ίσθμια- Αρχαίας Επιδαύρου Αργολίδας, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός και επέβαινε 67χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, το οποίο οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου […]

Θρίλερ με την εξαφάνιση 16χρονης από τη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μιας 16χρονης Θεσσαλονίκη από τη Θεσσαλονίκη. Τα ίχνη της ανήλικης έχουν χαθεί από τις 6 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μπεμπέκας Σ., ηλικίας 16 ετών, από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση Στις 06/09/2022, εξαφανίστηκε […]