16 °C Argos, GR
25 Φεβρουαρίου 2024

Γιάννης Ανδριανός: Στη ΔΕΘ καταδείχθηκε η μεγάλη ποιοτική διαφορά ύφους και περιεχομένου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δείχνει τη μεγάλη ποιοτική διαφορά ύφους και περιεχομένου με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πλέον, η χώρα διαθέτει συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, φιλόδοξο σχέδιο για το αύριο, και το υλοποιεί με ταχύτητα και αποφασιστικότητα.

Μέρα με τη μέρα, κάθε δέσμευση που αναλάβαμε προεκλογικά γίνεται πράξη και αρχίζει να παράγει τα θετικά της αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία. Μάλιστα, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον ΕΝΦΙΑ, πολλές από τις δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη νωρίτερα απ’ ό,τι είχε εξαγγελθεί – κι αυτό αποτυπώνεται στα εκκαθαριστικά, και γρήγορα θα αποτυπωθεί και στα δεδομένα για την απασχόληση, τα διαθέσιμα εισοδήματα και την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και του αποκλεισμού.

Η πρόκληση είναι συγκεκριμένη: ανάπτυξη για όλους, για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Ουσιαστική μείωση του βάρους από φορολογία και εισφορές, πολλές και πραγματικές θέσεις εργασίας, στήριξη στην ελληνική οικογένεια και σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, έμφαση στην ποιότητα σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου.

Ανάμεσα στα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θέλω να τονίσω τα εξής:

-Τη μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα, με ταυτόχρονη διατήρηση του αφορολόγητου παρά την κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

– Τη μείωση του φόρου στα αγροτικά σχήματα στο 10% και τις ευνοϊκές προβλέψεις του νέου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που έρχεται σύντομα.

– Την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές που θα δώσει μια ανάσα ανάπτυξης στον κλάδο, αλλά και την έκπτωση 40% στις δαπάνες για εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των κτηρίων και την αναστολή του φόρου υπεραξίας των ακινήτων.

– Τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% και στα μερίσματα, από 10% σε 5%.

– Την στήριξη της ελληνικής οικογένειας με το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, το πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τη μείωση του φόρου για βρεφικά είδη και παιδικά καθίσματα και τη μηνιαία ενίσχυση των 180 ευρώ ώστε κανένα παιδί να μη μείνει εκτός παιδικού σταθμού, τη διατήρηση του έκτακτου επιδόματος των συνταξιούχων που φέτος προσπάθησε η απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να το παρουσιάσει ως προεκλογικό μποναμά.

– Την προετοιμασία της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, που γονατίζει τους εργαζόμενους, αλλά και τα ουσιαστικά κίνητρα για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Και αυτά έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί όπως το βελτιωμένο σύστημα των 120 δόσεων που δίνει ανάσα σε εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με αποτελεσματικότητα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παράγει συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο για τη χώρα και την οικονομία, όσο και για κάθε ελληνική οικογένεια, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Χτίζουμε ξανά την εμπιστοσύνη και την σταθερότητα, την προϋπόθεση για κάθε αισιόδοξη σκέψη για το μέλλον – κι αυτό ήδη αντανακλάται στα επιτόκια δανεισμού της χώρας που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά».

Περισσότερα Άρθρα

Ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού

Άρθρο Βασιλικής Γκιόκα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής  Πελοποννήσου και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ. Ένας χρόνος πέρασε από το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19, που έδρασε καταλυτικά στην εμβάθυνση της καπιταλιστικής κρίσης, φέρνοντας πολλά δεινά στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν […]