15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το πανηγύρι της Παναγίας της Κατακεκρυμένης στην Καραθώνα

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο εκκλησάκι  της Παναγίας της Κατακεκρυμένης στην Καραθώνα.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ελευθέριος Μίχος ιερέας του Ιερού ναού  Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Πρόκειται ίσως για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση.

Η μακρόχρονη ιστορία του χάνεται στα βάθη της ιστορίας αν και άγνωστο πότε ακριβώς φτιάχτηκε μια αγιογραφία (Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής) που σώζεται σε αρκετή καλή κατάσταση φέρει πάνω της μια χρονολογία του 1500 η 1600 μχ. αυτό δείχνει πόσο παλιό είναι αυτό το ασκητήριο.

Στο εσωτερικό του ναού  πριν λίγα χρόνια βρέθηκε μέσα σε κρύπτη μια εικόνα του Γενεσίου της Θεοτόκου ένα πραγματικά κειμήλιο για τον ναό.

Η εικόνα σήμερα φυλάσσεσαι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου όπου και ανήκει το εκκλησάκι.

.

Περισσότερα Άρθρα

Επέστρεφαν από γάμο και περίμενε ο θάνατος – Νεκρός ο πατέρας, σοβαρά η μητέρα, πιο ελαφρά τα δύο κοριτσάκια

Σφοδρή μετωπική σύγκρουση τα ξημερώματα στην είσοδο της Λαμίας – Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε οικογένεια – Νεκρός ο πατέρας, σοβαρά η μητέρα, πιο ελαφρά τα δύο κοριτσάκια. Η θανατηφόρα μετωπική σύγκρουση έγινε λίγα λεπτά πριν τις 5:00′ τα ξημερώματα στον παράδρομο, λίγο πριν τα φανάρια “Σερδάρη”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μαύρο Mercedes, στο οποίο […]

Μητσοτάκης: «Η προστασία των ζώων είναι θέμα πολιτισμού και μας αφορά όλους»

  Μητσοτάκης: «Η προστασία των ζώων είναι θέμα πολιτισμού και μας αφορά όλους» «Είναι καιρός η Ελλάδα να κάνει γενναία βήματα μπροστά στην προστασία των μικρών μας φίλων» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter και στο Facebook που τη συνοδεύει από σχετικό βίντεο, για το νομοσχέδιο σχετικά με την προστασία και […]