19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Μανιάτης ομιλητής σε Ενεργειακό Συνέδριο στην Κρήτη

Στο «4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο», στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησε ο καθηγητής, πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης με θέμα “Ενέργεια, το σκληρό νόμισμα της εθνικής οικονομικής διπλωματίας, Ανάπτυξη, Απασχόληση, Γεωστρατηγική”.

Ο κ.Μανιάτης  αναφέρθηκε στην Ενεργειακή Ένωση της Ευρώπης, τις πέντε διαστάσεις της, και τους 10 άξονες προτεραιότητας για την εθνική ενεργειακή πολιτική.

Οι πυλώνες της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας του που “καθήλωσε” το πολυπληθές ακροατήριο ήταν:

-“Μια σύνθετη, ευέλικτη και μακροπρόθεσμη ενεργειακή στρατηγική, το σκληρό νόμισμα της οικονομικής διπλωματίας, αναπτυξιακής δυναμικής και σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα εξωτερικής πολιτικής.

-Μία εθνική ενεργειακή πολιτική που παράγει οικονομικές και κοινωνικές υπεραξίες στο εσωτερικό της χώρας.

-Ενεργειακή ασφάλεια, ενεργειακή δημοκρατία, κλιματική αλλαγή, καταπολέμηση ενεργειακής φτώχειας, έξυπνες πόλεις – κτίρια – δίκτυα, πράσινη οικοδομή, ενεργειακές αναβαθμίσεις, 4η βιομηχανική επανάσταση, ενίσχυση βιωσιμότητας ασφαλιστικών ταμείων, ένα νέο, πράσινο, έξυπνο παραγωγικό μοντέλο, εθνική αυτοπεποίθηση”.

Περισσότερα Άρθρα

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες αυτού του κόσμου

Χρόνια καλά και διαφορετικά, επιτέλους, στην  γυναίκα μάνα, στην γυναίκα σύζυγο, στην γυναίκα σύντροφο, στην γυναίκα εργαζόμενη, στην γυναίκα, που καθημερινά παλεύει να ξεπεράσει τις αντιξοότητες της δυσβάσταχτης καθημερινότητας, στη γυναίκα, που “σφίγγει τα δόντια” της και ανεβαίνει τον δικό της μυστικό “Γολγοθά” στο σπίτι, στην εργασία, στην προσωπική της ζωή. Οφείλουμε όμως να ευχηθούμε […]

Τα 21 μέτρα και οι παροχές ύψους 5,5 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Στην ομιλία του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην ανακοίνωση μέτρων, που αφορούν στη στήριξη καταναλωτών και επιχειρήσεων για τον χειμώνα που έρχεται. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε δέσμη μέτρων στήριξης άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022, με στόχο την ανακούφιση των φοιτητών, των συνταξιούχων, των ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και τη […]