15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έργα του Δ. Παπαχρήστου στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου εγκαινιάστηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση με έργα του Δημ. Παπαχρήστου.

Η έκθεση «Πρόβλεψη μιας επερχόμενης κουλτούρας» αποτελείται από δύο ενότητες που μπορούν να λειτουργήσουν ως συνέχεια η μια της άλλης αλλά και ως αυτόνομες μονάδες. Πραγματεύονται τις συνθήκες μιας πολεμικής μάχης με τη χρήση χαρτών και γραφημάτων καθώς και τον όρο παράδοση όσον αφορά τα στοιχεία που μπορούν να αφομοιωθούν ή να διαφοροποιηθούν όταν έρχονται σε επαφή με άλλους πολιτισμούς.

Ο καλλιτέχνης επιλέγει να επικοινωνήσει την τέχνη του περισσότερο μέσω ενός προβληματισμού απέναντι στον θεατή, παρά ως μια έκφανση αναπαραστατικής τέχνης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Βίκυ Βλάμη .

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική ,με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου ( Λεωφ. Αμαλίας , στο ιστορικό κέντρο), πρωινές και απογευματινές ώρες μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (κείμενο : Γιάννης Γαλανόπουλος)

Φωτο: Κατερίνα Γεωργακοπούλου ,
(σπουδάστρια ΔΙΕΚ Ναυπλίου, Τμήμα: ‘Τέχνη Φωτογραφίας’)

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις σε Κορινθία και Λακωνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο Συνελήφθη, χθες (2.2.2021) το μεσημέρι, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήμα Ξυλοκάστρου, 45χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για κλοπή και αντίσταση. Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο Συνελήφθη, χθες (2.2.2021) το μεσημέρι, […]

ΚΟΜΥ Αργολίδας: Εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα τροποποιείται το ωράριο δειγματοληψίας

Εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα τροποποιείται το ωράριο δειγματοληψίας μας ως εξής:  ΤΕΤΑΡΤΗ 12/07/23 08:00-12:00 ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΔΑΝΑΗ» ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ (ΖΩΓΡΑΦΟΥ & ΦΕΙΔΩΝΟΣ). 08:00-12:00 ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ & ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ SELF-TEST ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΟΝ ΙΣΟΓΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ (επί της οδού Αγίων Πάντων-το πρώτο στενό δεξιά […]