19 °C Argos, GR
19 Μαΐου 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μάτι

Λιγότερο από ένα μήνα χρειαζόταν τελικά για να καθαριστεί το οικόπεδο-βόμβα στο Μάτι, όπου είχαν μεταφερθεί περίπου 85.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης.

Ένας τεράστιος όγκος που μεταφέρθηκε εκεί μετά την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 με τους 102 νεκρούς. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το οικόπεδο για να μεταφέρει ο ίδιος το μήνυμα, πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως υποχρέωσή της να κάνει ότι είναι δυνατό για να επιστρέψει η ζωή στην περιοχή στους καθημερινούς ρυθμούς της και να μην κινδυνέψει ποτέ κανείς.

[hfe_template id='397365']

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τις εταιρείες που επωμίστηκαν, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τον καθαρισμό του οικοπέδου-βόμβα στο Μάτι, εξοικονομώντας για το Ελληνικό Δημόσιο το ποσό του 1 εκατ.ευρώ, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι ουσιαστικό αποτύπωμα και όχι μια απλή άσκηση επικοινωνιακής πρακτικής.

Παράλληλα, είχε μια ιδιαιτέρως ζεστή συνομιλία με τους εργάτες, που σήμερα ολοκληρώνουν τις εργασίες τους, έχοντας δίπλα του τους κατοίκους που βρέθηκαν στο χώρο. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στους κατοίκους να συναντηθούν εκ νέου έτσι ώστε να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για την περιοχή, που όπως είπε, επιθυμεί να καταστεί ως ένας «πρότυπος οικισμός».

Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του δήλωσε: «Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο από ότι φαινόταν. Άρα, δεν υπήρχε καμία εξήγηση γιατί αυτό δεν είχε ήδη γίνει, γιατί υπήρχε αυτή η βόμβα στην ουσία με 90.000 κυβικά τα οποία είχαν βρεθεί εδώ πέρα καύσιμης ύλης. αυτό το οποίο θέλω να τονίσω, επίσης, είναι ότι αυτό έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο ούτε με ένα ευρώ, ενώ πριν υπήρχε μια σύμβαση ύψους 700.000 ευρώ που δεν συμπεριλάμβανε τη μεταφορά.

Εμείς ήρθαμε σε μια άμεση συνεννόηση με τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες τις οποίες και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και στα πλαίσια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ανέλαβαν οι ίδιες το κόστος του θρυμματισμού των ξύλων, της μεταφοράς και να το τονίσω και αυτό βέβαια της αξιοποίησης της καύσιμης ύλης στην τσιμεντοβιομηχανία, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα εναπόθεσής της πάλι σε κάποιον άλλο χώρο. Αυτό έγινε σε λιγότερο από ένα μήνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και έγινε βέβαια χωρίς να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο ούτε με ένα ευρώ. Κατά συνέπεια, θα σας έλεγα ότι ήταν πολύ πιο εύκολο, πολύ πιο απλό. Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: iefimerida

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: newsit

Περισσότερα Άρθρα

Στην κατάψυξη (και) η Αργολίδα

  Χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν την νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου στην Αργολίδα. [hfe_template id=’397365′] Η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω από το μηδέν όλη τη νύχτα ενώ έπεσε μέχρι τους -2 βαθμούς Κελσίου, όπως βλέπετε στον πίνακα παρακάτω  από τον σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλα Άργους. Ο παγετός μπορεί να θεωρηθεί […]

Τρείς ακόμα υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών (videos)

Τρία ακόμα νέα μέλη συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Αλλαγή Πορείας Δημήτρης Καμπόσος. Ο φοιτητής της Νομικής Νικόλαος Ρέντας, γιός του νομικού Βασίλη Ρέντα και της Ειρήνης Λιακοπούλου, η Δέσποινα Τσαλδάρη κόρη του πρώην Διευθυντή της ΔΕΗ Δανιήλ Τσαλδάρη, της επιχειρηματία Γεωργίας Μπούφα και ο Δρ. Φιλοσοφίας και θεολόγος Δημήτριος Μπαλτατζής (φωτογραφία) είναι τα ονόματα […]

Follow by Email