18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη κινητοποίηση μήπως βρεθούν επιζώντες από την πτώση του ελικοπτέρου

Επι ποδός βρίσκεται η Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας που ερευνά το περιστατικό, αλλά και οι υπηρεσίες του Λιμενικού, ενώ στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρο και γιατροί για να παραλάβουν τυχών επιζώντες. Ακόμη δεν είναι γνωστό πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες και ποια η τύχη τους.

Οι μαρτυρίες ωστόσο που υπάρχουν από αυτόπτες μάρτυρες είναι… ανατριχιαστικές για την πτώση του ελικοπτέρου.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες το ελικόπτερο πήρε φωτιά στον αέρα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι υπήρξε και έκρηξη, αμέσως μετά την επαφή του ελικοπτέρου με τα ηλεκτροφόρα καλώδια για τον λόγο αυτό και έχει προκληθεί γενικό μπλακ αουτ στο νησί.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πόρου αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητοποίηση του λιμενικού με βάρκες και δύτες για να μπορέσουν να δουν πόσοι ήταν οι επιβάτες του ελικοπτέρου, το οποίο έχει πέσει ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, και αν υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού τους. Στην περιοχή του Γαλατά βρίσκεται ασθενοφόρο. Το ελικόπτερο βρήκε σε καλώδια της ηλεκτροδότησης του Πόρου με τον Γαλατά και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα. Οι επιβαίνοντες σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ανέρχονται στους τέσσερις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

Αυτόπτης μάρτυρας

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Πρώην δήμαρχος Πόρου: Έγινε έκρηξη

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στον δημοσιογράφο του OPEN TV, Δημήτρη Φρέσκο.

«Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους».

φωτο: @Katselos