19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση σχετικά με την διακοπή ρεύματος στον Πόρο

Σήμερα, 20 Αυγούστου 2019, ως συνέπεια του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε με  ελικόπτερο στην περιοχή του Πόρου και λόγω πρόσκρουσής του σε καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο της, με αποτέλεσμα τη διακοπή ρεύματος στο νησί. 

 

Από την πρώτη στιγμή και κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή το ταχύτερο δυνατό. 

 

Ο Γενικός Γραμματέας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πόρου, κ. Ιωάννη Δημητριάδη, ενώ έχει συσταθεί Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό όλη την νύχτα για τους πολίτες για οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί. 

 

Επίσης, έχει υπάρξει μέριμνα ώστε η ζεύξη μεταξύ Γαλατά και Πόρου να παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ, ενώ το νησί θα ενισχυθεί με επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, καθώς και με γιατρούς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

 

Τέλος, με αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκτός από τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αυξημένων αναγκών στο νησί τις επόμενες ώρες, μεταφέρονται Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη από το Στρατό, την ΕΥΔΑΠ, καθώς και από ιδιώτη.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σημαντικές ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα, ενώ αναμένεται σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ, η βλάβη να έχει επιδιορθωθεί αύριο τις πρωινές ώρες. 

ΠΗΓΗ: www.civilprotection.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: intimenews.gr

Περισσότερα Άρθρα

Επεισόδια με Ρομά στα Λεχαινά – Φωτιές στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου

Ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης, στα Λεχαινά, όπου περίπου 20 άτομα Ρομά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, άναψαν φωτιές, κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων […]

Πυρκαγιά στην Πλάκα Δρεπάνου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα σε αγροτική έκταση με πορτοκαλιές στην Πλάκα Δρεπάνου στις 5:30 περίπου το απόγευμα. Για την κατάσβεσή της, πριν αυτή εξαπλωθεί, έσπευσε η πυροσβεστική Ναυπλίου.