21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Βιβλίο-οδηγός οινοτουρισμού και αγροτουρισμού

Στην Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο, παρουσιάστηκε χθες το νέο βιβλίο της Κατερίνας Γραμματικού.

Πρόκειται για τον «Εναλλακτικό Οδηγό Οινοτουρισμού και Αγροτουρισμού»που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις BOOKSTARS.

Το βιβλίο καταγράφει μία βασική διαδρομή κινούμενη από την Αθήνα προς την Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα ενός αρχαίου ημεροδρόμου, του Φειδιππίδη. Ταυτίζοντας την διαδρομή του σύγχρονου αγώνα «Σπάρταθλου»με τους δρόμους που χάραξε ο περιηγητής Παυσανίας, το βιβλίο έρχεται να πρωτοτυπήσει.

Χαράζει προτεινόμενες διαδρομές που περνούν από τους δρόμους κρασιού της Πελοποννήσου που βρίσκονται παράλληλα ή ταυτίζονται με τις διαδρομές του Παυσανία και της πορείας του αγώνα δρόμου, όπως διεξάγεται σήμερα.

Βιβλίο που δίνει επίσης αρκετά οινο-τουριστικά & αγρο-τουριστικά στοιχεία, σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για το είδος των εναλλακτικών οδηγών στην Ελλάδα.

Η έκδοση διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία της Αργολίδας και στην Έκθεση Βιβλίου , στην παραλία Ναυπλίου, μέχρι τις 25 του μηνός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Γιάννης Γαλανόπουλος)

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου συνέβησαν τα εξής: 1843: Η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου. Ο βασιλιάς Οθωνας αναγκάζεται να παραχωρήσει το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας. 1875: Γεννιέται ο Αυστριακός κατασκευαστής αυτοκινήτων, Φέρντιναντ Πόρσε, ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας και σχεδιαστής του θρυλικού «σκαραβαίου». 1922: Τα εναπομείναντα ελληνικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τη Μικρά Ασία. 1939: Η Βρετανία κηρύσσει πόλεμο στη ναζιστική Γερμανία, ενώ έξι […]

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στην Αργολίδα

Συνελήφθησαν, χθες (29.7.2020) και προχθές (28.7.2020), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 53, 54 και 55 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι διακινούσαν, κατά μόνας, ποσότητες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και Αρκαδίας. Ειδικότερα, χθες (29.7.2020) και προχθές (28.7.2020), ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία […]