24 °C Argos, GR
13 Αυγούστου 2022

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους εκπαιδεύει τα παιδιά για το σεισμό

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους,(ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: «Φυσικά φαινόμενα: Προστατεύομαι από το σεισμό».

Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση γνώσεων για το τι είναι ο σεισμός, τι προκαλεί ένας σεισμός, οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η σοβαρότητά του καθώς και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το σεισμό.

[hfe_template id='397365']

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είναι απαραίτητη η ενημέρωση-εκπαίδευση όλων των μελών της οικογένειας καθώς και η δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης.Επίσης,τα μέλη της οικογένειας να έχουν συζητήσει για την επισήμανση κατάλληλων σημείων προφύλαξης ανά χώρο-ένας κοντινός, ασφαλής χώρος συνάντησης-μετά το σεισμό, χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εφοδιασμός με τα απαραίτητα είδη.

Η διατήρηση της ψυχραιμίας είναι πολύ σημαντική ακολουθώντας τις οδηγίες από το οικογενειακό ή σχολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, παραμονή σε ανοικτούς χώρους όπως πάρκα, πλατείες ή όπου έχει προκαθοριστεί με την οικογένεια. Η αποστολή μηνύματος για την ενημέρωση συγγενικών προσώπων είναι πιο αποτελεσματική από ότι η κλήση διότι γίνεται υπερφόρτωση του δικτύου.

Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ  Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΝΑ

Επιμελήτρια Α΄ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

«Τα σχήματα των αστεριών» την Κυριακή στη Νέα Κίο

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΕΛΑΡΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ – ΝΕΑ ΚΙΟΣ Κυριακή 11 Ιουλίου στις 21:00 [hfe_template id=’397365′]   ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ – ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ   «ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ» Ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου Καλλιτεχνική επιμέλεια – Κείμενα Λίνα Νικολακοπούλου Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός   Τριάντα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του, μυθικού πλέον, δίσκου Μαμά Γερνάω (1988), η Τάνια Τσανακλίδου και […]

Το φορητό πλανητάριο ήρθε στο Άργος και εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους

Οι Σύλλογοι Δημοτικών Σχολείων Άργους ενημερώνουν ότι: Την Κυριακή 12 Μαΐου μετά από πρόσκληση μας το φορητό πλανητάριο ήρθε στην πόλη μας. [hfe_template id=’397365′] Ευχαριστούμε την ΚΕΔΑΜ και τον Πρόεδρο κ.Πέτρο Διολίτση για την άψογη συνδιοργάνωση. Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως 630 μαθητές από τα 7 Δημοτικά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις που […]