18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία- Γλίτωσε στο τσακ ο Ξηρόκαμπος

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία! Γλίτωσε στο τσακ ο Ξηρόκαμπος

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί από γη και αέρα, για να «πιάσει» τις φλόγες. Μάλιστα, κάποια στιγμή σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπήρχε σκέψη για εκκένωση του Ξηρόκαμπου. Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να «πιάσουν» τις φλόγες κι έτσι δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί το χωριό.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Μεγάλη είναι η δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο ενώ ήδη, έχουν γίνει στάχτη πάνω από 70 στρέμματα δάσους.

Στην περιοχή βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Πηγή: ilialive, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Τι γίνεται στον κόσμο;

Χιλή-Covid-19: Ασθενείς κάτω των 39 ετών γεμίζουν τις ΜΕΘ Οι ασθενείς με τον COVID-19 κάτω των 39 ετών που χρειάζεται να διασωληνωθούν και να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στη Χιλή είναι πλέον πολύ περισσότεροι από αυτούς άνω των 70, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές, κάνοντας λόγο περί «δραστικής αλλαγής» σε σύγκριση με […]

Αυξάνονται οι δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Στη Βουλή κατατέθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών του οποίου διάταξη προβλέπει την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις και του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις. Το νομοσχέδιο που αφορά στην εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και την κεφαλαιαγορά, προβλέπει ακόμη την έκπτωση φόρου 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών […]