17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου τιμάει απόψε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Τον Ναυπλιώτη Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο θα τιμήσει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας που είναι αφιερωμένη στους Μ. Θεοδωράκη και Β. Τσιτσάνη σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου στην Αρβανιτιά.

Τραγουδούν η Γλυκερία και ο Κώστας Μακεδόνας.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00

«Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη»

 

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 23 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 12 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.

Τραγουδούν η ΓΛΥΚΕΡΙΑ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.

Δυο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντούνται σε αυτή την συναυλία. Εκείνος του κορυφαίου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη, με εκείνου του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια.

Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης του ήχου. Η λαϊκή μουσική, όμως ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον απανταχού στον κόσμο Ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν αταίριαστη η συνύπαρξη των τραγουδιών των δύο μεγάλων μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σ΄αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα. Αντίθετα, συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών, έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ–ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

 

Περισσότερα Άρθρα

Κίνημα Αλλαγής Ερμιονίδας: Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο στην Αργολίδα

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου και καλούμαστε όλοι οι πολίτες να αποφασίσουμε τόσο για την σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου όσο και για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 7 Ιουλίου να ψηφίσουμε το Κίνημα Αλλαγής , να πούμε ναι […]

Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών για την υπόθεση της eurologic

Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση για την υπόθεση της eurologic, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκαν όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα που η αντιπολίτευση είχε θέσει τις προηγούμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, απαντήθηκαν αρκετά από τα άνευ ουσίας ερωτήματα που έθεσαν. Ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος παρέστη και διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο πως […]