15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα Πυργιώτικα γιορτάζουν την Αγία Παρασκευή

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Παρασκευής της οσιομάρτυρος στον ομώνυμο κοιμητηριακό ιερό ναό στα Πυργιώτικα.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός από τους Ιερείς π.Κωνσταντίνο Σέρρο, π.Μιχαήλ Καλαμαρά και π. Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας πέριξ του δημοτικού διαμερίσματος προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων.

Περισσότερα Άρθρα

ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Στην παράταξη μας o Κωνσταντίνος Θ. Μαστοράκος

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την υποψηφιότητα με την παράταξη μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Κωνσταντίνου Θ. Μαστοράκου, Ιδιωτικού Υπαλλήλου. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Επικεφαλής της παράταξης μας Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε: «Καλωσορίζω τον Κώσταστη μεγάλη οικογένεια της παράταξη μας «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα». Η είσοδος του στον συνδυασμό μας,  μας χαροποιεί ιδιαίτερα όλους και μας […]

Η εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Πρόνοια Ναυπλίου

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην ομώνυμη Ιερά Μονή   που είναι αφιερωμένο στην Αγία, στην Πρόνοια Ναυπλίου. Πρόκειται για μία εκκλησία που φτιάχτηκε από το μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδας Χρυσόστομο Β΄. Στην αρχή λειτούργησε ως οικοτροφείο αρρένων . Στην εκκλησία της Αγίας εξυπηρετούνται εκκλησιαστικά οι Ορθόδοξοι Ρουμάνοι και Γεωργιανοί που διαμένουν στην […]