15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια, συνεχής μάχη κατά του λαϊκισμού

 

Μήνυμα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο υπενθυμίζοντας τους ότι η μάχη κατά του λαϊκισμού είναι συνεχής, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

«Οι δημόσιες παρεμβάσεις οφείλουν να είναι ουσιαστικές, να διατυπώνουν με σαφήνεια τις θέσεις με επιχειρήματα, να προάγουν τον διάλογο και να απαντούν πειστικά στις αντίπαλες αιτιάσεις. Πρέπει να αποπνέουν ήθος για να αναβαθμίσουμε την πολιτική στα μάτια του πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία με μια νέα ποιότητα που την καθιστά αποτελεσματικότερη και ελκυστικότερη στη λαϊκή συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ηχηρή απάντηση στη δημαγωγία και τις βίαιες συμπεριφορές» το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου επισημαίνοντας ότι αποτελεί «δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα της Βουλής».

Μιλώντας για τον λαϊκισμό είπε ότι «η μάχη είναι συνεχής. Το δηλητήριο του έχει ποτίσει οριζόντια την πολιτική και κοινωνική ζωή» και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να τον πολεμήσουν «στη Βουλή αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια των επιχειρημάτων των εκπροσώπων του στην κοινωνία, αναδεικνύοντας το ψέμα των συνθημάτων του».

«Στόχος η νέα βουλή να γίνει η  καλύτερη της  Μεταπολίτευσης, παράγοντας ορθό λόγο και νομιμότητα. Τον τόνο πρέπει να τον δώσει η ΚΟ της ΝΔ. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι φάροι στη δράση μας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες. Δεν πρέπει να ανεχτούμε κενά έδρανα στο κοινοβούλιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λογοδοτούμε στους πολίτες, δουλεύουμε ομαδικά και αλληλεγγύη, η προσωπική μας συμπεριφορά γίνεται πάντα δημόσιο υπόδειγμα» συνέχισε τις «οδηγίες» προς τους βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα Άρθρα

Τα νέα οικονομικά μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα

Δέσμη νέων μέτρων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία ανακοινώνει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στη δεύτερη φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα: Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί για όσους εργαζόμενους παραμείνουν σε καθεστώς προσωρινής αναβολής της σύμβασής τους σε συνάρτηση με το […]

Ανακοίνωση υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Στην εξαιρετικά δυσάρεστη υπόθεση κακοποίησης μιας 18χρονης από έναν υπό απόλυση αστυνομικό και τον πατέρα της, οι οποίοι και συνελήφθησαν δίχως καμία καθυστέρηση, η Αστυνομία λειτούργησε με ταχύτητα, υπευθυνότητα και σεβασμό στο θύμα. Το αποδεικνύουν οι ενέργειές της με χρονική ακολουθία, που γνωστοποίησε το ΥΠΤΠ από το Σάββατο, με αφορμή ανυπόστατους ισχυρισμούς στα social media. […]