17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Υπουργείο Παιδείας: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ως «πολιτική προτεραιότητα» έθεσε ο πρωθυπουργός την παιδεία σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

«Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», είπε και εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. Είπε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών και πως δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα. 

«Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι», είπε.

«Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες, θα εξεταστούν αυτοί που θα δώσουν του χρόνου πανελλήνιες με το ίδιο σύστημα. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα υπάρχει ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. Θα είναι στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης 23 Ιουλίου», ανέφερε συγκεκριμένα η υπουργός.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής», ενώ ενημέρωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργός ο ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει όλο το δυναμικό. Γνώμονας μας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός», ανέφερε.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών και ότι δεν θα προχωρήσει η ίδρυση νέας νομικής στην Πάτρα.

«Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», είπε χαρακτηριστικά.

«Συζητήσαμε για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με γενική κατεύθυνση να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια», είπε η κυρίας Κεραμέως.

Περισσότερα Άρθρα

Eπίθεση απο αγνώστους με μολότοφ σε αστυνομικούς στην Πατρα

Ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς της ομάδας της ΔΙΑΣ που κατέβαιναν με τις υπηρεσιακές τους μηχανές την οδό Αγίου Γεωργίου για να φθάσουν στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού, διεξήγαγε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια προσαγωγή νεαρού από την περιοχή του Κάστρου, ο οποίος τελικά δεν συνελήφθη. […]

Ισχυρός σεισμός 5,7 στη νότια Κρήτη

Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,7 Ρίχτερ καταγράφηκε νότια της Κρήτης στις 19:28 την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεσογειακό Ινστιτούτο Σεισμολογίας, ενώ το Γεωδυναμικό της Αθήνας ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,4 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Μεσογειακό ινστιτούτο είναι στα 30 […]