fbpx
18 °C Argos, GR
5 Ιουνίου 2023

Χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2019  

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Δ12α/Φ.11/ΓΠοικ.25280/613 ΚΥΑ (ΦΕΚ:25280/Β΄/2019) Κοινή Υπουργική Απόφαση  ,χορηγούνται (θεώρηση-έκδοση)  Δελτία Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2019.

Σχετική  η υπ’αρ.πρωτ.Δ12α/ΓΠοικ.30754/822/05-07-2019 (ΑΔΑ: Ψ866465Θ1Ω-ΨΕΩ) Διευκρινιστική Εγκύκλιος  του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στα άτομα αυτά (ΑΜΕΑ) παρέχεται το δικαίωμα της μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Οι δικαιούχοι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Αργολίδας ,  μπορούν  για το σκοπό αυτό να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Θεσσαλονίκης 9   – Ναύπλιο, στον 2ο όροφο, τηλέφωνο 2752362253  κ. Αλεφάντη  &  2752362263 κ.Κατσούρη,  αλλά και στα ΚΕΠ της περιοχής τους .

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω (χορηγείται από την υπηρεσία).

 

  1. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%)

Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό.

2α)   Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑΜΕΑ (επίδομα) από τον ΟΠΕΚΑ, μπορούν να προσκομίσουν Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος.

Στη βεβαίωση αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από τον δικαιούχο.

2β)  Άτομα που είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν Aπόφαση Διοικητικού Δ/ντή Ασφαλιστικού Φορέα ή  ΕΦΚΑ ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον.

2γ)     Οι  δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας και  Β.Ν.Κ. που λαμβάνουν τα αντίστοιχα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ , δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.

 

  1. Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από ατύχημα σε ελληνικό έδαφος , απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο , στην οποία θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.

 

  1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής

 

  1. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.

 

  1. Για την έκδοση νέας κάρτας , δυο(2) πρόσφατες φωτογραφίες και όσον αφορά τους δικαιούχους και δελτίων συνοδών, τρείς(3) ίδιες φωτογραφίες

 

Σε περίπτωση απώλειας , η οποία βεβαιώνεται από αστυνομική Αρχή ,δύναται να χορηγείται εκ νέου δελτίο μετακίνησης από την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα.

Σε περίπτωση απώλειας για δεύτερη φορά δεν είναι δυνατή η επαναχορήγηση.

 

Επισημαίνεται ότι για την  ανανέωση αλλά  και την έκδοση των νέων Δελτίων , ημερομηνία έναρξης ορίζεται η  15η  Ιουλίου  2019 και λήξης η 31η  Οκτωβρίου 2019.

 

Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το έτος  2019 και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος —2020 — απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του.

Μ.Ε.Π.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Π.Ε.Αργολίδας,                   

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ

Περισσότερα Άρθρα

ΝΙΜΤΣ: Παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής

Δεν υπάρχουν μονάχα ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αλλά και ανεμβολίαστοι διοικητές νοσοκομείων κάτι που γνωρίζει η κυβέρνηση που σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, όπου ο διοικητής του υπέβαλε την παραίτησή του, επειδή είναι ανεμβολίαστος. Eπί […]

«Τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητος» – Έκκληση για τον 58χρονο που βρέθηκε νεκρός σε αρδευτικό κανάλι

Έκκληση να ανοίξουν τα στόματα κάνουν, μέσω της Realnews, οι συγγενείς του 58χρονου Βασίλη Κοτρέτσου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε στις 16 Αυγούστου από ένα ρακοσυλλέκτη σε αρδευτικό κανάλι κάτω από ένα μικρό γεφύρι στην επαρχιακή οδό Σκουροχωρίου – Κατακόλου στην Ηλεία. «Πρέπει να μάθουμε ποιος τον εγκατέλειψε και τον άφησε να πεθάνει αβοήθητος. Αν […]