19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση

Η απλή αναλογική οδεύει προς κατάργηση ενώ η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθεί ή να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα στους Δήμους.

Ήδη την σχετική προαναγγελία έκανε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 23 Ιουλίου. Η απλή αναλογική αποτέλεσε ένα από τα θέματα σύγκρουσης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να προκαλέσει και την πρώτη «μετωπική» στη Βουλή.

Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις στην απλή αναλογική, για να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα, παρεμβάσεις που, όπως είπε, θα γίνουν με σεβασμό στις συνταγματικές προβλέψεις.

Παράλληλα προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι να αντικατασταθεί ο νόμος της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές αλλά και να καθιερωθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο που διαμένουν.

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως όλοι οι εργαζόμενοι του υπουργείου θα είναι συνεργάτες του ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής προτίμησης. Τέλος τόσο ο ίδιος όσο και ο Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τα θέματα Αυτοδιοίκησης Θοδωρής Λιβάνιος, ανέφεραν πως έχουν την πολιτική βούληση για να στηρίξουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ευχαριστίες από το Γηροκομείο Ναυπλίου προς το Νεφρολογικό Κέντρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι και οι τρόφιμοι του ιδρύματος ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΡΑΔΟΥ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς το Ι.Κ.Α.Ν  ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ για το συνεχές και αμέριστο ενδιαφέρον σας προς το ίδρυμά μας προσφέροντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Η πράξη σας αυτή δείχνει την αγάπη […]

Τί συζήτησαν Ζαχαράκη – Χρόνης

Με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε νωρίτερα ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης. Μίλησαν για τις προσπάθειες που έγιναν την περασμένη χρονιά ώστε να μη χαθεί εντελώς ο τουρισμός και οι θέσεις εργασίας αλλά και για τις προετοιμασίες της φετινής τουριστικής σεζόν. Αναλύθηκαν οι σκέψεις της Δημοτικής Αρχής για σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα και των […]