17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Επιτυχία της Αστυνομίας στην Αργολίδα: Συνέλαβε κατηγορούμενο για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη χθες (9.10.2019) το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, 22χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, παράνομη βία και απειλή.

 

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 22χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, στα οποία περιέχονταν φωτογραφικό-βιντεοληπτικό υλικό πορνογραφίας νεαρών και ανηλίκων κοριτσιών.

 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χορηγήθηκαν στοιχεία από εταιρεία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 26.6.2018 έως και την 17.03.2019, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απειλούσε νεαρά και ανήλικα κορίτσια ότι θα δημοσιοποιήσει φωτογραφίες ή βιντεοληπτικό υλικό που τις απεικόνιζε γυμνές.

 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις, απόσπασης ή απόπειρας απόσπασης γυμνών φωτογραφιών ή βιντεοληπτικού υλικού των κοριτσιών που προσέγγιζε. Σε μία από αυτές, απειλώντας με τον ίδιο τρόπο ανήλικη, απέσπασε από αυτή φωτογραφίες που την απεικόνιζαν γυμνή, τις οποίες στη συνέχεια δημοσιοποίησε.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα κινητά τηλέφωνα, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

 

Περισσότερα Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο Ναυπλιώτης συγγραφέας Γιώργος Ρούβαλης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, σήμερα Παρασκευή, σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα έπειτα από πολύχρονη ασθένεια, ο συγγραφέας Γιώργος Ρούβαλης Η κηδεία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο νεκροταφείο Ναυπλίου. Ο Γιώργος Ρούβαλης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Ιστορία, Κοινωνιολογία, Λατινοαμερικάνικες Σπουδές, Διεθνείς Σχέσεις […]

Μητσοτάκης: «Πώς πήρα την απόφαση για lockdown- Από Μάιο σταδιακή άρση μέτρων»

Αισιόδοξος ότι τόσο η υγειονομική όσο και η οικονομική κρίση θα ξεπεραστούν και όλα θα αποδειχθούν μία προσωρινή παρένθεση, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». «Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία  και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές.(…)Τα δύσκολα θα […]