18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Ελλάδα σε διεθνές σκάνδαλο ντόπινγκ

Απίστευτο διεθνές σκάνδαλο ντόπινγκ έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές ώρες, με περισσότερες από 230 συλλήψεις και κατάσχεση περίπου 3,8 τόνων παράνομων ουσιών!

Τα πρώτα στοιχεία είναι τρομακτικά! 234 συλλήψεις σε 33 χώρες, σχεδόν 1.000 μηνύσεις και 1.357 αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρωτεργάτες στην εξάρθρωση του κυκλώματος φαίνεται πως είναι οι Ελληνικές και οι Ιταλικές Αρχές, οι οποίες έως τώρα έχουν εντοπίσει εννέα παράνομα εργαστήρια που παρασκευάζονταν οι απαγορευμένες ουσίες. Οι έρευνες ξεκίνησαν από αυτές τις δύο χώρες που σημαίνει πως και στις δύο υπάρχουν παράνομα κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα τόσον καιρό.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Αθλητικών Ειδήσεων (SID), πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μεγαλύτερα στοιχεία για την υπόθεση.

Ο επικεφαλής των ερευνών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), Γκίντερ Γιούνκερ, επικροτεί την τεράστια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη: “Μία τέτοια συνεργασία οδηγεί σε ουσιαστικά αποτελέσματα και μπορεί να επηρεάσει τη διαθεσιμότητα παραποιημένων ή παρανόμων σκευασμάτων που χρησιμοποιούν μερικοί αθλητές σε όλον τον κόσμο”, επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, η WADA θα συνεχίσει να διαδραματίζει συντονιστικό ρόλο σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις με στόχο την “καταπολέμηση της απάτης”. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της επιχείρησης, που φέρει την κωδική ονομασία Viribus, έγιναν το βράδυ της Δευτέρας από την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (EUROPOL) στη Χάγη. Συμμετείχαν 31 ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και η Κολομβία.

ΠΗΓΗ: welovesports

Περισσότερα Άρθρα

Ασταμάτητες οι γυναίκες των ΔΑΝΑΩΝ

Το 4 στα 4 έκανε η ομάδα μας σήμερα το απόγευμα απέναντι στον Πανιώνιο και συνεχίζει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών αήττητη. Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και στο τεχνικό team μας! Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας! Συνεχίζουμε δυνατά! Δύο πόλεις, μία ομάδα! Αναλυτικά ο αγώνας: 4η αγωνιστική (1ος όμιλος) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ […]

«Ποδαρικό» με μεγάλη ανατροπή για τον Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Λορέντσο Μουζέτι (Νο 66) στην πρεμιέρα του στο Ρολάν Γκαρός, φτάνοντας στο σημείο να κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό; Ο περυσινός φιναλίστ του φημισμένου γκραν σλαμ, Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 4) δείχνοντας χαρακτήρα και τεράστια ψυχικά αποθέματα απέναντι στον Ιταλό, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, σε έναν […]