Στην αίθουσα της πρώτης Βουλής, στο «Βουλευτικό» στο Ναύπλιο, αναγορεύτηκε σήμερα ως Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο κ. Εουτζένιο Μπάρμπα, διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης και θεωρητικός του θεάτρου.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε: 

• Προσφώνηση από τον αντιΠρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Αρ. Τσιάρα .
• Αναγόρευση του τιμωμένου κ. Εουτζένιο Μπάρμπα
• Ανάγνωση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Καλών, του διδακτορικού διπλώματος και περιένδυση από τον Πρόεδρο του Τμήματος και Κοσμήτορα της Σχολής Kαθηγητή, κ. Χρήστο Καρδαρά 
• Παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κυρία Μαρία Βελιώτη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιάννη Λεοντάρη .

 

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του τιμώμενου κ. Μπάρμπα ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Τρίπολης ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την τιμή που του επιφύλαξε ενώ , όπως είπε , νιώθει αρκετά Έλληνας, καθώς από τα νεανικά του χρόνια έχει εντρυφήσει στα έργα του Ομήρου, του Πινδάρου και των τραγικών ποιητών μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν καθηγητές , φοιτητές της Σχολής Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου καθώς και μαθητές του Λυκείου Λυγουριού.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΡΤ (Γιάννης Γαλανόπουλος)

ΦΩΤΟ: ΣΧΟΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ