19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Με “Μαλαματένια λόγια” ξεκίνησαν τα “Μικρασιάτικα 2019”

“Σ’αυτή τη γειτονιά” της Νέας Κίου “Ξαναβρεθήκαμε στους μπαξέδες”, και με “Μαλαματένια λόγια” ξεκινήσαμε να σας μιλάμε….

…για “Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα” που στο πέρασμα του χρόνου έγιναν “Παραπονεμένα λόγια” στων “Αγγέλων τα μπουζούκια”….
…για εκείνα τα “Τα χρόνια της υπομονής” που έμοιαζαν “Χρόνια σαν βροχή” σε αιματοβαμμένους τόπους όπως, “Στη Σμύρνη και το Αϊβαλί”.
Τότε που “Άλλος για Χίο τράβηξε” και άλλος για “Του κάτω κόσμου τα πουλιά”.
Τότε που “Το τραίνο έφευγε στις οκτώ” και “Η σούστα πήγαινε μπροστά”, αδιαφορώντας για τον “Χάρο που βγήκε παγανιά”.

 

 

Με ένα μεγάλο οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην ζωή και τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου ξεκίνησαν τα “Μικρασιάτικα 2019” στην
Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη  στην Νέα Κίο.

Εκατοντάδες άνθρωποι “ταξίδεψαν”με τραγούδια μαγικά και ονειρεμένα, και μπόρεσαν να συναντήσουν κάποια στιγμή όλοι μαζί “Ελεύθεροι και ωραίοι” τον “Άμλετ της σελήνης”, εκεί… “Κάτω από τη μαρκίζα” του φεγγαριού, διαβάζοντας την “Διαθήκη” του Μάνου που μας άφησε, για αυτές “Τις ξένες αγκαλιές” που κάποτε ήταν φωλιές!

 

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης,ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.Μ του Δήμου Αργους Μυκηνών, Πέτρος Διολίτσης, σε ένα σύντομο καλωσόρισμα.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου,κ.Ελένη Κατριλιώτη,σε έναν σύντομο χαιρετισμό και ενημέρωση γιά την εκδήλωση αυτή, αλλά και το υπόλοιπο πρόγραμμα της συνέχειας των εκδηλώσεων.

 

 

 

Πολλά συγχαρητήρια στην Μαρία Ζαβίτσα γιά τις υπέροχες ερμηνείες της,στον Χρήστο Λέκκα γιά την καταλυτική συμμετοχή του στο πιάνο, στον Χριστόφορο Παπασαχόπουλο για το εξαιρετικό παίξιμο με το μπουζούκι του, στην Κώστα Αγκιρανασταχάκη που μας έδωσε τόσα πολλά, στην ενορχήστρωση, στο κλαρινέτο και την φλογέρα, στον Βασίλη Μαντζούνη για τα εξαιρετικά παραδοσιακά του τύμπανα, και φυσικά στον Κώστα Ηλιόπουλο και στον Κώστα Τσεβόπουλο γιά τις επιμέλειες και τους χειρισμούς που είχαν στον ήχο και τον φωτισμό.

Επίσης στον Πολιτιστικό σύλλογο της Νέας Κίου, αλλά και στην Κ.Ε.Δ.Α.Μ του Δήμου Άργους Μυκηνών και τους χορηγούς αυτών των εκδηλώσεων που ήταν πολλοί!!

 

Περισσότερα Άρθρα

Self test μία φορά την εβδομάδα για τα σχολεία – Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ

Μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε την εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών. Ακόμα, τη δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης […]

Αποκαθίσταται η υδροδότηση στο Ναύπλιο

Από την ΔΕΥΑΝ ανακοινώνεται ότι σήμερα 14/08/2019 και ώρα 13:10 η βλάβη που είχε επέλθει τις πρωινές ώρες στον κεντρικό αγωγό της Ακροναυπλίας, απεκατεστάθη. Κατόπιν τούτου το αργότερο μέχρι τις 14:00 τη σήμερον θα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στην πόλη. Από την ΔΕΥΑΝ