14 °C Argos, GR
1 Μαρτίου 2024

Η Ναυσικά Μπαβελή στα χωριά  του δήμου Άργους-Μυκηνών

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή την υποψήφια βουλευτή Μπαβελή Ναυσικά, περιόδευσε στα χωριά  του δήμου Άργους-Μυκηνών Λυρκεία-Στέρνα-Μαλαντρένι. Οι κάτοικοι, αγρότες ως επί το πλείστον, στη συζήτηση ανέδειξαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως είναι οι χαμηλές και ανοιχτές τιμές παραγωγού, η μεγάλη ακρίβεια στα αγροτικά μέσα και εφόδια που επιβάλλουν  τα μονοπώλια αλλά και το ίδιο το κράτος με τον υψηλό  ΦΠΑ., η υψηλή φορολογία οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και τα άλλα ειδικά χαράτσια, η μη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στην παραγωγή  στο σύνολό τους  από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα στη Λυρκεία με την τελευταία πλημμύρα του ποταμού Ινάχου, μπαζώθηκαν χωράφια  και καταστράφηκαν πολλά υδραγωγεία τα οποία  αναγκάστηκαν να ξαναφτιάξουν οι ίδιοι οι κάτοικοι  πληρώνοντας πάνω από 1000 ευρώ ο καθένας, αφού Περιφέρεια και ΕΛΓΑ δηλώνουν αναρμόδιοι ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Η υποψήφια βουλευτής επισήμανε ότι οι  αίτιες όλων αυτών των προβλημάτων οφείλονται:

-Στη νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) της ΕΕ και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των προηγούμενων και της σημερινής, που με τις αποφάσεις και τα μέτρα τους οδηγούν σε επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής.

-Στην εκμετάλλευση από τους εμποροβιομήχανους, οι οποίοι ρίχνουν συνεχώς τις τιμές των προϊόντων που αγοράζουν από τους αγρότες που στη συνέχεια  φτάνουν πανάκριβα στην αγορά  και στους καταναλωτές.

-Στην ασυδοσία των μονοπωλίων που  κερδοσκοπούν ασύστολα  σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων  πουλώντας τους πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Η υποψηφία βουλευτής, κάλεσε να στηρίξουν με την ψήφο τους στις 7 του ΙΟΥΛΗ τη μόνη δύναμη που βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και στηρίζει τους αγώνες τους για τα δίκαια αιτήματά τους, για την επιβίωση τους και να μη δώσουν δύναμη σ’ αυτούς που  είναι υπεύθυνοι για τα βάσανά τους. Κι αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ!

Περισσότερα Άρθρα

Der Spiegel: «Η εκνευριστική παράσταση του Ερντογάν»

«Η εκνευριστική παράσταση του Ερντογάν» τιτλοφορείται σημερινό άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού «Der Spiegel» σχετικά με τη μουσουλμανική προσευχή που πραγματοποιείται σήμερα στην Αγία Σοφία. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι o Τούρκος Πρόεδρος τιμά την φήμη του ως «έμπειρου λαϊκιστή», ο οποίος με κάθε είδους «μαγικά» επιχειρεί αντιμετωπίσει την πτώση της δημοτικότητάς του. «Για τον Ερντογάν, […]

Θεατρική παράσταση «Νικόλαος Γαλάτης» στην Ερμιόνη

Κατ’ έτος από ιδρύσεώς του το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης τιμά την επέτειο της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, με εκδηλώσεις ιστορικού περιεχομένου. Φέτος το Μουσείο σε συνεργασία με το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας παρουσίασαν σε δύο παραστάσεις (23 και 25 Μαρτίου 2019, κτήριο Συγγρού, Ερμιόνη) το ιστορικό δράμα του σκηνοθέτη […]