17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Καλλιμάρμαρο: Παρόντος του Μίκη Θεοδωράκη η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα

Ο μεγάλος καλλιτέχνης έφτασε στις 9 ακριβώς το Στάδιο – Εκπρόσωποι του πνεύματος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, στελέχη του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα και σήκωσαν τη γαλανόλευκη ψηλά είναι εκεί για να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη σε μια μεγαλειώδη συναυλία. 

Η συναυλία δίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη: «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ- Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Επίλεκτοι εκπρόσωποι του πνεύματος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, επίλεκτα στελέχη του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα και σήκωσαν τη γαλανόλευκη ψηλά είναι εκεί για να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με 25 σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για μία αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά. Ο συνθέτης εξέφρασε την επιθυμία να παρίστανται στη συναυλία όχι μόνο οι 25 τραγουδιστές, αλλά και το σύνολο των συνάδελφών του συνθετών, με τους οποίους από κοινού δημιούργησαν το ρωμαλέο ελληνικό τραγούδι.

Την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο παρουσιάζουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Θέμης Αδαμαντίδης
Ρίτα Αντωνοπούλου
Καλλιόπη Βέττα
Ελένη Βιτάλη
Δώρος Δημοσθένους
Πέγκυ Ζήνα
Γιάννης Ζουγανέλης
Παντελής Θαλασσινός
Αντώνης Καλογιάννης
Σταμάτης Κόκοτας
Βασίλης Λέκκας
Μανώλης Μητσιάς
Δημήτρης Μπάσης
Γιάννης Μπέζος
Γιώτα Νέγκα
Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ
Σοφία Παπάζογλου
Μίλτος Πασχαλίδης
Αντώνης Ρέμος
Ηρώ Σαΐα
Πασχάλης Τόνιος
Λάκης Χαλκιάς
Zülfü Livaneli
Arja Saijonmäa

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 16 Αυγούστου

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής: 1858 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μπιουκάναν εγκαινιάζει το νέο υπερατλαντικό τηλεγραφικό καλώδιο ανταλλάσσοντας χαιρετισμούς με τη βασίλισσα Βικτώρια. Ωστόσο, λόγω αδύναμου σήματος, η υπηρεσία θα τεθεί αναγκαστικά εκτός λειτουργίας λίγες εβδομάδες αργότερα. 1906 Σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών Ρίχτερ χτυπά το Βαλπαραΐσο στη Χιλή, σκοτώνοντας 3.000 άτομα. 1918 Η Τσεχοσλοβακική Λεγεώνα νικά […]