20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Πελοπόννησος Πέτρο δεν είναι Τατουλιστάν…κλεφτοπόλεμο κάνει ο Νίκας για να ενημερωθεί!

 

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι σε συνεχές πολιτικό παραλήρημα, δεν έχει ακόμα καταλάβει πως ο Παναγιώτης Νίκας τον κέρδισε και από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει την διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μέσα σε μόλις 15 ημέρες έχει στείλει τουλάχιστον πέντε φορές δελτία τύπου τα οποία δείχνουν σαν να μην έχει αντιληφθεί πως οι πολίτες της Πελοποννήσου μίλησαν με την ψήφο τους και προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο. Ένας Πέτρος Τατούλης που αδυνατεί να αντιληφθεί την πολιτική πραγματικότητα και βέβαια αρνείται να λειτουργήσει θεσμικά και να παραδώσει την Περιφέρεια στο νέο Περιφερειάρχη, αρνείται να τον ενημερώσει και αρνείται να του προσφέρει οποιαδήποτε διευκόλυνση προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για τα δεδομένα της Περιφέρειας.

Ο θεσμός της Περιφέρειας δεν είναι μαγαζάκι του και καλό είναι να το καταλάβει γρήγορα γιατί διολισθαίνει συνεχώς , καταστρατηγώντας  την δημοκρατική παράδοση της Περιφέρειας στον νόμιμα από τους πολίτες της Πελοποννήσου εκλεγμένο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Βέβαια συνηθισμένος επί εννέα χρόνια να έχει καταλύσει κάθε δημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας τα έχει πλέον μπερδέψει μέσα στο μυαλό του και νομίζει πως δημοκρατία είναι ό,τι λέει αυτός και όχι η κάλπη. Έχοντας να παλέψει όλα αυτά ο Παναγιώτης Νίκας και θέλοντας να έχει εικόνα του τί πρόκειται να παραλάβει τον Σεπτέμβριο εξαναγκάστηκε σε ενός είδους κλεφτοπόλεμο αφού για να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπαλλήλους τους συναντάει  εκτός ωραρίου και εκτός κτηρίων της Περιφέρειας.

Η Πελοπόννησος Πέτρο μου δεν είναι πλέον Τατουλιστάν.

Σας παραθέτω το δελτίο τύπου του απερχόμενου Περιφερειάρχη :

Δελτίο Τύπου
Δ.Τ. Ο αυταρχισμός του Νίκα, η ανοίκεια συμφωνία του με τον Δέδε και η αδυναμία τους να εκφράσουν οποιοδήποτε αφήγημα για το μέλλον της Πελοποννήσου θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση των πολιτών
Ο κύριος Νίκας, αφού προεκλογικά ενστερνίστηκε τη συκοφαντία και το λαϊκισμό ως μέσο πολιτικής αντιπροσώπευσης, μετεκλογικά ως νεοεκλεγείς περιφερειάρχης υιοθετεί δράσεις και πολιτικές πρακτικές, ξεκάθαρα εξωθεσμικές στην προσπάθειά του να επιβάλλει τον αυταρχισμό του και τον τρόπο που αυτός αντιλαμβάνεται την άσκηση δημόσιας διοίκησης.
Προκειμένου να δικαιολογήσει την πολιτική του αδυναμία, αφού ακόμα και τώρα ούτε μια κουβέντα πολιτικού προγραμματικού λόγου δεν έχει ακουστεί από τον ίδιο, προσπαθεί από τη μία να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συναντήσεις εκτός ωραρίου εργασίας, και από την άλλη αναθέτει στους 17 συμβούλους του εργασίες και αρμοδιότητες, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.
Ο κύριος Νίκας αδυνατεί να πιστέψει ότι είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει θεσμικά το νόμο του Κλεισθένη και δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν αναδείξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο 2 συνδυασμούς με ίσο αριθμό συμβούλων, 17 έκαστος. Η συνειδητοποίηση αυτού του δεδομένου συνιστά προϋπόθεση διοίκησης της Περιφέρειας.
Η συνεργασία του ωστόσο με άλλη παράταξη αποδεικνύει την επιλογή του για μια ανοίκεια συνεργασία της παράταξής του, η οποία φέρει ξεκάθαρα την κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, με το συνδυασμό του κυρίου Δέδε, που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που τα δύο αυτά κόμματα θα μονομαχήσουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με καθαρά αντίθετες ιδεολογικές αναφορές. Επιχειρεί μάταια ωστόσο να δικαιολογηθεί στους πολίτες για την τυχοδιωκτική του αυτή προσπάθεια για μα ανοίκεια πολιτικά συνεργασία, μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά και να κερδίσει χρόνο.
Του στέλνουμε αυστηρό μήνυμα πως η διοικητική λειτουργία της περιφέρειας είναι απόλυτα θωρακισμένη και πως ο αυταρχισμός του και οι ακραίες απόψεις του θα βρουν την αντίδραση που ο ίδιος προκαλεί.
Θα παραμείνουμε θεσμικά και πολιτικά παρόντες για να ελέγχουμε την διοίκηση που ο ίδιος θα ασκήσει, ώστε να μην απειληθεί ούτε η θεσμική λειτουργία της Περιφέρειας, ούτε η εξέλιξη των πολιτικών μας πρωτοβουλιών και των σπουδαίων έργων που έχουμε δρομολογήσει. Η πορεία της Πελοποννήσου είναι ανοδική και θα την προστατέψουμε.
Θα μας βρει επίσης σφοδρά απέναντί του, στην περίπτωση που επιλέξει να λειτουργήσει ως “κομματική ή πολιτική μαριονέτα”, καθώς μια τέτοια πρακτική βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την εντολή των Πελοποννησίων πολιτών. Δεν θα του επιτρέψουμε ποτέ να αγνοήσει τους πολίτες, ούτε να απειλήσει το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να εξοφλήσει “κομματικά ή πολιτικά γραμμάτια”.

 

 

Δεκάδες Προγραμματικές Συμβάσεις με Δήμους, Εκκλησιαστικά Συμβούλια κ.ά. προωθούνται προς ψήφιση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της προσεχούς Τετάρτης 26.06, για την κατασκευή κυρίως μικροέργων, προφανώς χωρίς καμία αξιολόγηση όσον αφορά στις ανάγκες και την αξιοποίηση των πόρων. Και ενώ είναι σαφές πως γίνεται προσπάθεια τακτοποίησης των υποσχέσεων της προεκλογικής περιόδου, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως υπάρχουν τα χρήματα γι’ αυτά τα έργα, που προβλέπονται από τις προς ψήφιση Προγραμματικές.
Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση των έργων που προβλέπονται από τις υπό ψήφιση Προγραμματικές, παραπέμπεται στην επόμενη Περιφερειακή Αρχή, η οποία όμως θα προβεί σε επαναξιολόγηση αναφορικά με τις ανάγκες και την αξιοποίηση των πόρων, κατά τις αντικειμενικές ανάγκες της κοινωνίας και του δημοσίου συμφέροντος.

Περισσότερα Άρθρα

Αποκριές στην Γορτυνία

Γνωστοποιήθηκαν οι βασικές καρναβαλικές εκδηλώσεις στο δήμο της Γορτυνίας. Εκτός απ’ το Λαγκαδινό καρναβάλι, 24 με 27 Φεβρουαρίου 2023, θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις, αναπαραστάσεις παλαιών εθίμων. Το Σάββατο, 25 του μήνα, στο Σπάθαρι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με παραδοσιακό παστό και τσιγαρίδες, στις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή, 26 του μήνα, στη Δημητσάνα, θα διεξαχθεί το κάψιμο του μακαρονά, στις […]

Διενέργεια δωρεάν rapid test στην Αργολίδα από 28/11 έως και 4/12

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΔΥ ΑΠΟ 28/11/22 ΕΩΣ 04/12/22 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr […]