30 °C Argos, GR
11 Αυγούστου 2022

Ο μονόδρομος της αυτοδυναμίας

Άρθρο του Δημήτρη Κρανιά *

Ακούγοντας σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει το πρόγραμμά του στο Μέγαρο Μουσικής είμαστε σίγουροι ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές καθίσταται μονόδρομος.

[hfe_template id='397365']

Ξεχωρίζουμε τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις, που χωρίς ντροπή ξεστόμισαν όλοι οι ομιλητές. Μείωση του ΕΝΦΙΑ (αν είδατε να έχει γίνει, το είδαμε κι εμείς), 380.000 θέσεις εργασίας (μισθός περίπου 300 ευρώ και μερική απασχόληση), εξαγγελία για ‘’νέα’’ μείωση του ΕΝΦΙΑ (όταν μόλις προχθές ψήφισε την κατάργησή της από τα αντίμετρα), ειδικές διατάξεις για τους ΑΜΕΑ (που υπήρχαν χρόνια πριν), πρόσβαση ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας (που ίσχυε από το 2014).

Ξεχωρίζουμε τις επιχειρούμενες διαστρεβλώσεις και τα γκεμπελίστικα ψέματα για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επτά ημέρες εργασίας την εβδομάδα, κατάργηση οκταώρου, κατάργηση επιδομάτων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο με μαστίγιο δεν είπε ότι θα δέρνουν τους εργαζόμενους, η πρωθιέρεια της διαστρέβλωσης κ. Αχτσιόγλου.

Ξεχωρίζουμε ακόμη τα ‘’επιτεύγματα’’ και την ‘’πραμάτεια’’ του νέου εμπορίου ελπίδας. Γάμος ομοφυλοφίλων, πλεονασματικό ασφαλιστικό, προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, αυξήσεις κατώτατου μισθού, μείωση φόρων, νέες διατάξεις για τους ΑΜΕΑ. Ξεχνούν βέβαια ότι τώρα η κοινωνία ξέρει τον έμπορο της ελπίδας και δεν αρκούν πλέον τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Τα ψέματα, η διαστροφή της αλήθειας και το εμπόριο ελπίδας πρέπει να τελειώνουν. Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός λόγος για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης.

Ένας άλλος εξίσου ισχυρός λόγος είναι ότι για να κυβερνηθεί σωστά αυτή η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη πολιτική και υπεύθυνους πολιτικούς. Χωρίς αναγκαστικές συμμαχίες, αλλά με σοβαρές επιλογές, που θα αναζητούν τις συναινέσεις χωρίς υποχρεωτικούς συμβιβασμούς.

Η θέση της χώρας τόσο σε διεθνείς όσο και σε διακυβερνητικούς οργανισμούς θα είναι πλέον ισχυρή όταν γνωρίζουν ότι ο συνομιλητής τους έχει όλη την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και των χειρισμών καθώς και ότι ο λόγος του έχει αυξημένη βαρύτητα.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίος λόγος από πλευράς σπουδαιότητας, είναι αυτός της λογοδοσίας στους πολίτες. Η κοινωνία θα κρίνει και τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του συνολικά χωρίς να έχει κάποιος άλλοθι για τις αποφάσεις του. Η ευθύνη της επιλογής στους πολίτες λοιπόν στις 7 Ιουλίου με σαφές δίλημμα. Αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση εντός και εκτός Ελλάδος η υποχρεωτική συγκυβέρνηση με αποτέλεσμα άτολμες πολιτικές, υποχρεωτικούς συμβιβασμούς και κάποιες φορές μέτρια αποτελέσματα.

*Ο Δημήτρης Κρανιάς είναι μέλος της Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας

Περισσότερα Άρθρα

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου διεκδικούν και απαιτούν…

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από τις πολυήμερες μάχες που έδωσαν στο πλευρό των  πυροσβεστών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, για να σώσουν τα χωράφια και τα σπίτια τους από την λαίλαπα των πυρκαγιών, σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία, έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης μέσω των αρμοδίων φορέων. Ενώ  […]

Στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σήμερα το απόγευμα

Tην Σπάρτη θα επισκεφθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ. Ο περιφερειάρχης θα έχει συναντήσεις, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, με εκπροσώπους φορέων της Περιφερειακής Ενότητας. [hfe_template id=’397365′] Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση