25 °C Argos, GR
19 Αυγούστου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα στο Άργος

Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το θερμό χειροκρότημα και γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή. Εσείς στέλνετε το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου. Πραγματικά, με συγκινείτε πολύ κ. Πρόεδρε, αγαπητέ Αντώνη, κ. Δήμαρχε, φίλες και φίλοι, αγαπητέ Παναγιώτη Νίκα, επόμενε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

[hfe_template id='397365']

Είμαι εδώ σήμερα  για να προλογίσω και για να παρέχω την ανεπιφύλακτη στήριξή μου σε έναν άνθρωπο που τον γνωρίζω πολύ καλά εδώ και πολλά χρόνια, στον Παναγιώτη Νίκα. Σας ζητώ να τον στηρίξετε, όλες και όλοι, για να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Σας ζητώ να τον στηρίξετε γιατί είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, ακέραιος που απέδειξε στην Καλαμάτα ότι μπορεί να κάνει έργο προς όφελος όλων των δημοτών του. Και είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο προσβλέπω να συνεργαστώ την επόμενη μέρα, εφόσον με εμπιστευτείτε στις εκλογές που έρχονται στις 7 Ιουλίου.

Δώσαμε, φίλες και φίλοι, από την πρώτη στιγμή πολιτικό χρώμα στην μάχη των Περιφερειών. Δεν το κάναμε μόνο διότι είναι πολύ σημαντικό την Κυριακή το βράδυ να κάνουμε το δεύτερο μεγάλο βήμα στην πολιτική αλλαγή και να βαφτεί ο χάρτης της Ελλάδας γαλάζιος, για δεύτερη φορά. Το κάναμε και για έναν λόγο παραπάνω: Διότι η επόμενη Κυβέρνηση, που είμαι πια απολύτως πεπεισμένος ότι θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα έρθει να ενώσει όλους τους Έλληνες, θα πρέπει να συνεργαστεί με Περιφερειάρχες, με Δημάρχους, για να μπορέσει να υλοποιήσει το φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο έχει για τη χώρα. Και το δικό μας όραμα για μια Ελλάδα με χαμηλότερους φόρους, με περισσότερες επενδύσεις, με πολλές καλές νέες θέσεις δουλειάς για τα νέα παιδιά, για μια Ελλάδα με περισσότερη ασφάλεια, για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Είναι ένα όραμα το οποίο ο Παναγιώτης Νίκας μπορεί να το υπηρετήσει. Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, όπως ήταν ένας εξαιρετικός Δήμαρχος, έτσι θα είναι και ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης.

Φίλες και φίλοι,

Την περασμένη Κυριακή έγινε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Αντιμετώπισα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών, τους Έλληνες πολίτες με ειλικρίνεια και πολιτική εντιμότητα. Τους ζήτησα να ξεφύγουμε από το τοξικό κλίμα της πόλωσης και να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος, έτσι όπως την ονειρευόμαστε όλοι. Τους ζήτησα να σταματήσουμε να διχάζουμε τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, σε λίγους και σε πολλούς και να δώσουμε, όλοι μαζί, έναν αγώνα για να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Είπα πολλές φορές ότι δεν είμαι εδώ για να «τελειώσω κανέναν». Είμαι εδώ για να ενώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Δικαίωσε όσους πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούμε να μιλήσουμε θετικά για το μέλλον της Ελλάδος μας και ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Είμαστε πάρα πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και πρέπει να προχωρήσουμε, επιτέλους, όλες και όλοι μπροστά.

Εδώ, από την Αργολίδα, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και σε όλες  που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Από καρδιάς σας ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο στους παλιούς παραδοσιακούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας  που κράτησαν την Παράταξη όρθια στις δύσκολες στιγμές, όταν κάποιοι έσπευδαν να την ξεγράψουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε συμπολίτες μας που έκαναν το βήμα να μας εμπιστευθούν για πρώτη φορά, ξεπερνώντας ενδεχομένως προκαταλήψεις, απόψεις που μπορεί να είχαν για την Παράταξη. Και θέλω με αυτή την ευκαιρία -και εδώ  από την Αργολίδα- να απευθυνθώ σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες που δεν μας ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές και να τους ζητήσω να μας αξιολογήσουν αυστηρά κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου μέχρι την 7η Ιουλίου. Να συγκρίνουν τα προγράμματά μας, να συγκρίνουν όμως και το ήθος και το  ύφος με το οποίο πορευόμαστε πολιτικά. Την αντίληψή μας για το πως πρέπει να λειτουργεί  η Δημοκρατία, τον σεβασμό στη διαφορετική άποψη, τη σημασία την οποία δίνουμε στο να προχωρήσουμε όλες και όλοι ενωμένοι. Και είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία  σε πέντε εβδομάδες από τώρα θα ολοκληρώσει το κεφάλαιο το οποίο ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα και η μεγάλη πολιτική αλλαγή  θα γίνει πράξη. Για να φύγουμε, όλες και όλοι μαζί, μπροστά και να χτίσουμε μια πιο φωτεινή Ελλάδα.

Αλλά θα είναι πολλές οι προκλήσεις της επόμενης μέρας και όχι μόνο για εμάς. Θα είναι πολλές οι προκλήσεις για όλους τους αιρετούς, για τους Περιφερειάρχες, για τους Δημάρχους. Θα επαναλάβω αυτό το οποίο μου φώναξε ένας συμπολίτης μας μέσα: “Κυριάκο φτιάξε κράτος”. Κράτος χρειάζεται η χώρα πάνω απ’ όλα. Κράτος προς όφελος όλων των πολιτών. Αλλά το κράτος δεν είναι μόνο το κεντρικό κράτος, είναι οι Δήμοι, είναι η Περιφέρεια. Την επόμενη μέρα η οργάνωση του κράτους -τι κάνει το κεντρικό κράτος, τι κάνει η Περιφέρεια, τι κάνουν οι Δήμοι- θα αποτελέσει αντικείμενο τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για να γίνει η ζωή όλων των πολιτών όχι μόνο καλύτερη, αλλά πιο εύκολη. Για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να να διευκολύνουμε  τους πολίτες, ειδικά τους νέους,  να έρχονται σε επικοινωνία με το κράτος.

Αλλά όλα αυτά -για να κλείσω από εκεί που ξεκίνησα- δεν μπορούμε να τα πετύχουμε εάν δεν έχουμε άξιους συνεργάτες  σε όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης. Παναγιώτη Νίκα, είχες από την πρώτη στιγμή την αμέριστη στήριξή μου. Δύο μέρες έμειναν, πάμε να τελειώσουμε αυτήν την εκλογή. Να εκλέξουμε τον Παναγιώτη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για να ξημερώσει μία  νέα μέρα για την Πελοπόννησο και για να είναι και η Πελοπόννησος γαλάζια το βράδυ των εκλογών. Αυτό σας αξίζει. Αυτό μας αξίζει.  Να είστε καλά.

Περισσότερα Άρθρα

Κρανίδι: Αρνητικά τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί έως τώρα

Περίπου τα μισά από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν χθες το βράδυ από πολίτες του Κρανιδίου έχουν ήδη ελεγχθεί – Αύριο τα αποτελέσματα για το σύνολο των δειγμάτων Παράθυρο αισιοδοξίας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τον ΕΟΔΥ ανοίγουν τα αποτελέσματα από την εξέταση της πρώτης παρτίδας των δειγμάτων που ελήφθησαν χθες […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 6 Μαρτίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα Τα σημαντικότερα γινόταν που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα  και τον κόσμο  1902 Ιδρύεται η Ρεάλ Μαδρίτης από μια ομάδα ποδοσφαιρόφιλων, με επικεφαλής τον Χουάν Παντρός. [hfe_template id=’397365′] 1910 Οι αγρότες εξεγείρονται στο Κιλελέρ της Θεσσαλίας. 1927 Γεννιέται ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, βραβευμένος με Νόμπελ (1982) Κολομβιανός συγγραφέας… 1933 Αποτυχημένο κίνημα του στρατηγού […]