17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ενώπιον του ΟΗΕ την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων


Στον ΟΗΕ οδηγείται πλέον το εθνικό αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, ύστερα από πρωτοβουλία της ΝΔ. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη γενοκτονία των Ποντίων. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε και δύο ακόμη πρωτοβουλίες της ΝΔ προκειμένου να υπάρξει επιτέλους η οφειλόμενη διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εκτός από την επαφή της ΝΔ που έχει ήδη γίνει με τον ΟΗΕ σε ανώτατο επίπεδο, δρομολογούνται και δύο ακόμη διεθνείς δράσεις με τον ίδιο στόχο. Πρώτον, οι νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ που θα εκλεγούν στις 26 Μαΐου θα λειτουργήσουν στην ευρωβουλή ως πρεσβευτές των Ελλήνων του Πόντου για την ικανοποίηση του διαχρονικού αυτού αιτήματος. Και δεύτερον, ανάλογες δράσεις θα αναλάβουν και οι βουλευτές της ΝΔ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δηλαδή τον κατεξοχήν αρμόδιο θεσμό για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, που ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που παρέστη στη ειδική συνεδρίαση, η ΝΔ συμμετέχει ολόθερμα στην Ημέρα Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό, «γιατί έτσι τιμούμε το ίδιο το ελληνικό έθνος». Αλλά όπως προσέθεσε, «ο οφειλόμενος φόρος τιμής δεν μπορεί να εξαντλείται στις επετείους» αλλά χρειάζεται και συγκεκριμένες προσπάθειες και δράσεις.

Ηθική υποχρέωση της ανθρωπότητας

«Είναι προσωπική, παραταξιακή -τολμώ να πω εθνική- υποχρέωση να συνεχίσουμε και να εντείνουμε αυτές τις προσπάθειες» είπε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας την αναγνώριση της γενοκτονίας ως «ηθική υποχρέωση της ανθρωπότητας». Και αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι «η αναγνώριση της ιστορικής πραγματικότητας θα ήταν και από τους γείτονές μας μια γενναία, απελευθερωτική και για τους ίδιους πράξη». «Λυπάμαι που μένουν ακόμα εγκλωβισμένοι σε μια στρεβλή και παραμορφωμένη ανάγνωση της Ιστορίας. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής σ´ εκείνους που χάθηκαν κρατώντας την Πατρίδα, κρατώντας την Ελλάδα στην καρδιά τους, έως την τελευταία τους πνοή» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Περισσότερα Άρθρα

Μελωδικό ταξίδι στο Κιβέρι με έγχορδα, πνευστά και κρουστά

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Κιβερίου “ΙΕΡΕΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΝΤΑΒΕΛΟΣ”, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Άργους – Μυκηνών. Τα παιδιά έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν το θαυμασμό όλων με την προσπάθεια τους. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κιβερίου […]

Τηλεσύσκεψη για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Σε τηλεσύσκεψη με στελέχη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σχετικά με θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της διαδικασίας υλοποίησης της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετείχε σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Στη σημερινή σύσκεψη, στην οποία μετείχαν στελέχη της περιφερειακής Αρχής, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και νομικοί σύμβουλοι από την πλευρά […]