fbpx
16 °C Argos, GR
3 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης από Πάτρα: Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος

«Το μήνυμα της Πάτρας αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. Ας έρθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση» είπε στην αρχή της ομιλίας του στην Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε με όλους τους Έλληνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε πως «στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή». «Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από τέσσερα χρόνια, έπειτα απ’ όλα τα βάρη που υπέστησαν.

«Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Είμαι εδώ για να σας μιλήσω για το σχέδιό μου για μια φωτεινή Ελλάδα: Για ασφάλεια, καλύτερες δουλειές, είπε ακόμη, κατά την ομιλία του στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι Ελληνες θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέμματα, στον διχασμό που και σήμερα κάποιοι επενδύουν, θα απαντήσουν όμως και στην ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε.

Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Αυτή η κάλπη όμως, δεν επιτρέπει πειράματα με κόμματα μιας χρήσης. Τα διλήμματα στα οποία θα κληθείτε να απαντήσετε είναι κακάθαρα. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα. Επιλέγουμε την ενότητα και όχι τον διχασμό. Επιλέγουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητητα; Επιλέγουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σ’ αυτή την κάλπη δεν έχει θέση καμία χαλαρή ψήφος, σε κόμματα που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα.

Θα εργαστώ ακούραστα για μια Παιδεία για όλα τα νέα παιδιά, για να αποκτήσουν πτυχία που θα έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Πιστεύω στην καλύ δημόσια Παιδεία. Θα υπάρχει καλό δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια. Θα προσλάβουμε νέους εκπαιδευτικούς, θα προσλάβουμε νοσηλευτές γιατί όλοι οι Ελληνες έχουν δικαίωμα για καλή δημόσια περίθαλψη. Το σχέδιό μου είναι για ασφάλεια για όλους. Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια, θα φύγουν μια καλή. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές και τους καθηγητές. Θα προσλάβουμε και 1.500 νέους αστυνομικούς για να αισθάνεστε όλοι ασφαλείς στις γειτονιές σας.

Το βράδυ της 26ης Μαϊου πρέπει να μην αμφιβάλλει κανείς ότι έχει συντελεστεί στη χώρα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Οι πολίτες δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και θα επιλέξουν ανάμεσα στο βάλτωμα του χθες και στο καλύτερο μέλλον που εγγυάται η ΝΔ. Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια , δεν εξαγοράζονται με δώρα της τελευταίας στιγμής, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να στείλουν μήνυμα προς τον κ. Τσίπρα.

“Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές… δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:  Ο κ.Τσίπρας προσπαθεί. Η καλύτερη αποδοκιμασία θα είναι η ψήφος σας στην κάλπη για τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να πείσουν τους άλλους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες. Απηύθυνε μήνυμα σε όσους αποχώρησαν από την ΝΔ “να επιστρέψουν σπίτι τους”.

Τόνισε ότι είναι διαφορετικός ο πατριωτισμός από τον στείρο εθνικισμό και σημείωσε πως η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη.

Περισσότερα Άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: «Πολλάκις απρεπής ο Αλ. Τσίπρας – Έργο ΠΑΣΟΚ ο αγωγός IGB που εγκαινίασε»

Ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε: Γι’ άλλη μια φορά ο πολλάκις απρεπής πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εγκαινιάζει ένα έργο του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην παράταξη που σχεδίασε, προώθησε και χρηματοδότησε τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, την περίοδο 2011-2014. Όλο αυτό το διάστημα ο Αλ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν στήριξε τον αγωγό, αλλά αντίθετα τον […]

Κορονοϊός στην Αργολίδα: Τέσσερα νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 816 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 29 είναι εισαγόμενα και 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αττική εντοπίστηκαν 363 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 95. Στην Αργολίδα εντοπίσθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα. Η κατανομή των 787 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται […]