15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δράσεις του Δήμου Ναυπλιέων και του Εμπορικού Συλλόγου για τη δημιουργία OPEN MALL στο Ναύπλιο

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ενημερώνει ότι:

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ενέταξε την πράξη με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ» και με κωδικό ΟΠΣ 5037482 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δράση έχει Συνολική Δημόσια Δαπάνη 1.615.197,04 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Σκοπός της πράξης είναι η υλοποίηση των δράσεων του Δικαιούχου Δήμου Ναυπλιέων και του Συνδικαιούχου Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλιέων για την Πράξη «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπλιέων» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» για τον μετασχηματισμό της οριοθετημένης εμπορικής περιοχής του δήμου σε Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, το οποίο θα παρουσιάζει αισθητική και λειτουργική ομογένεια και θα επιδεικνύει τα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν ένα οργανωμένο εμπορικό κέντρο.

 

Η περιοχή παρέμβασης εμπεριέχει τμήματα των οδών Άργους, Μπουμπουλίνας, Θεσσαλονίκης, Γεωρ. Μηναίου, Ναυαρίνου, Κιλκίς, Βασ. Παύλου, Βασ. Γεωργίου, Ασκληπιού, Βαρβάκη, Κολοκοτρώνη, Σιδηράς Μεραρχίας .

 

Στην ως άνω περιοχή παρέμβασης δραστηριοποιούνται 124 εμπορικές επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 89 συμμετέχουν στο έργο, δείχνοντας έτσι το έντονο ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου για το πρόγραμμα.

 

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από την πλευρά του Δήμου Ναυπλιέων περιλαμβάνουν:

  • Ανακατασκευή πεζοδρομίων στα τμήματα:
    • Άργους & Μεσολογγίου έως Άργους &Σπάρτης.
    • Θεσσαλονίκης & Σιδ. Μεραρχίας έως Θεσσαλονίκης &Μπουμπουλίνας.
    • Κολοκοτρώνη & Ασκληπιού έως Κολοκοτρώνη & Βαρβάκη. Εκτιμώμενο μήκος
    • Άργους & Σπάρτης έως Άργους &Μεγ. Αλεξάνδρου.
    • Ασκληπιού &Μαρτινειαςέως Ασκληπιού & Σπ. Γιαννοπούλου.
  • Ανάπλαση και βελτίωση μικροκλίματος σε μικρά πάρκα επί των οδών Μπουμπουλίνας & Βασ. Γεωργίου και Ασκληπιού & Ανδριανουπόλεως.
  • Σε όλη την περιοχή παρέμβασης θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
  • Εγκατάσταση συστημάτων υπόγειων βυθιζόμενων κάδων σε 4 κομβικά σημεία της περιοχής παρέμβασης
  • Εγκατάσταση συστημάτων παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi για τους επισκέπτες)
  • Εγκατάσταση 8 έξυπνων συστημάτων παροχής πόσιμου νερού.
  • Εγκατάσταση 5 έγχρωμων ηλεκτρονικών ενημερωτικών πινακίδων LED
  • Προμήθεια ηλεκτροκίνητου minibus το οποίο θα εξυπηρετεί το τοπικό καταναλωτικό κοινό και τους επισκέπτες του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Ναυπλιέων.

 

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλιέων αφορούν την δημιουργία συλλογικής ταυτότητας μέσω αισθητικών και λειτουργικών παρεμβάσεων στις όψεις μέσα από την επιλογή:

  • ενιαίας χρωματικής παλέτας αλλά και λειτουργίας για τα συστήματα σκίασης
  • ενιαίο σύστημα φωτιζόμενων ταμπελών
  • ενιαίο σύστημα φωτισμού πρόσοψης των καταστημάτων (ισχύ και θερμοκρασία)και λαμπτήρες τεχνολογίας Led για χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας
  • δημιουργία ζαρντινιέρων με ενσωματωμένο πλέγμα για την εύκολη αναρρίχηση των φυτών

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προβολής και προώθησης της εμπορικής περιοχής μέσω ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

 

Αναμφίβολα, το έργο θα τονώσει την εμπορική δραστηριότητα στον Δήμο μας που σε συνδυασμό με την ύπαρξη των σπουδαίων ιστορικών χώρων μνημειακού χαρακτήρα ιδιαίτερης αξίας και υπερτοπικής εμβέλειας εδραιώνει το Ναύπλιο σε κορυφαίο προορισμό διακοπών μικρής διάρκειας (citybreak) βελτιώνοντας έτσι το επενδυτικό και καταναλωτικό κλίμα.

 

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ και ειδικότερα της κα. Ευγενίας Φωτονιάτα (ΕΓ Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ) για την απόλυτα καθοριστική υποστήριξη και καθοδήγηση τους, επιφέροντας έτσι την επιτυχή υποβολή της πρότασης του Δήμου μας.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δημήτρης Καμπόσος πάντα δίπλα στον πολίτη

Κυριακή των Βαϊων και ο Δημήτρης Καμπόσος είχε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες στα Φίχτια. “Η παράταξή μας προχωράει τον τόπο μπροστά με την δική σας δύναμη”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αργους-Μυκηνών.

Τραγωδία δίχως τέλος – Νέο σοκ στην Ευρώπη: Η Ισπανία ξεπέρασε σε θανάτους από κορονοϊό την Κίνα

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές. Σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν στην Ισπανία 738 θάνατοι. Μονάχα η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19. Ο αριθμός των […]