18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανάμεσα στις κορυφαίες στα Χανιά η Ελπίδα Καρκαλάτου

Τα 400 μ. των γυναικών θα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά  αγωνίσματα στο διεθνές μίτινγκ “Βενιζέλεια- Χανιά”, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στην πόλη των Χανίων στις 9 Ιουνίου.

Οι κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες της παρατεταμένης ταχύτητας θα βρεθούν το στάδιο “Έλενα Βενιζέλου”, προκειμένου να κάνουν τον πρώτο τους δυνατό αγώνα στη σεζόν και να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα στους φίλους του στίβου που θα βρεθούν στις εξέδρες του σταδίου.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους αγώνες της χειμερινής περιόδου, όπου άφησε καλές εντυπώσεις, θα συμμετάσχει στους αγώνες του ανοιχτού, η Ελπίδα Καρκαλάτου, που από νωρίς στη σεζόν θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό της 54.41.

Στα Χανιά θα είναι και η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μαρία Μπελιμπασάκη. Η κορυφαία Ελληνίδα θα ξεκινήσει από τα Χανιά το ταξίδι της στη θερινή σεζόν, το οποίο θέλει να κορυφωθεί στην Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Μπελιμπασάκη με ατομικό ρεκόρ 50.45 θέλει να επιστρέψει και πάλι στις διακρίσεις, μετά τον τραυματισμό που την κράτησε εκτός δράσης τον χειμώνα.

Την έμπειρη αθλήτρια θα πλαισιώσουν σπουδαίες αθλήτριες όπως η Ειρήνη Βασιλείου, που αποτελεί μια από τις σταθερότερες αξίες του αγωνίσματος τα τελευταία χρόνια. Η Βασιλείου θα κάνει στα Χανιά το πρώτο της 400άρι στη σεζόν. Θέση εκκίνησης στην απόσταση θα πάρει και η Άννα Βασιλείου που ξεκίνησε τους αγώνες της στο διασυλλογικό πρωτάθλημα κι έδειξε πως και φέτος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αγώνισμα.
Μια από τις ευχάριστες παρουσίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου ήταν η Δέσποινα Μουρτά, που βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (52.96). Η Μουρτά κυνηγά να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρεθεί σε χρόνους κάτω από τα 52.50.

Η Κορίνα Πολίτη επέλεξε φέτος να ανέβει μέτρα και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα 400 μέτρα. Η πρώτη της παρουσία στην απόσταση θα γίνει στα Χανιά και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένο του ότι είναι μια αθλήτρια που έχει ήδη τρέξει γρήγορα τα 200 μέτρα. Οι δύο Ελληνίδες με τις οποίες θα συμπληρωθεί το αγώνισμα είναι η Αλεξία Κανάκη και η νεαρή Νοράγια Τζόνσον. Η Κανάκη έχει ως στόχο της σεζόν να βελτιώσει στη διάρκεια της χρονιάς το ατομικό της ρεκόρ (59.60) στα 400 μ. εμπ., πριν από αυτό όμως θέλει ένα δυνατό πέρασμα στα 400 μέτρα.

Οι ελληνικές συμμετοχές στα 400 μ. 
Μαρία Μπελιμπασάκη (Πανναξιακός) 50.45 ατ. ρεκόρ
Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) 51.86
Άννα Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) 52.50
Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας) 52.96
Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) 54.41
Αλεξία Κανάκη (ΟΦΗ) 55.33
Νοράγια Τζόνσον (ΓΣ Ελευθέριος Βεν.) 56.55

 

ΠΗΓΗ: welovesports

Περισσότερα Άρθρα

Τζιανμάρκο Ταμπέρι : Μια από τις πιο δυνατές εικόνες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

2016: Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο, ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι τραυματίζεται και χάνει τους αγώνες. Πάνω στο γύψο του ποδιού του γράφει τις λέξεις “Ο δρόμος για το Τόκιο 2020” 2021: Τόκιο. Τελικός στο άλμα εις ύψος. Πριν το τελευταίο άλμα, ο Τζιανμάρκο βγάζει από τη τσάντα του εκείνο τον γύψο. Πηδάει πάνω από τα […]