13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες

Η Μητρόπολη Αργολίδος και ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο στο πλαίσιο της ημέρας Νοσηλευτή, τίμησε τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, αυτούς που διακονούν ακατάπαυστα όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλε η εκκλησιαστική χορωδία από τη Ρουμανία Cantus Domini.

Ακολούθησε ξενάγηση στο εκκλησιαστικό μουσείο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και κατόπιν πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο με θέμα “Από το φόβο στην Ελπίδα” και από την καθηγήτρια του Εθνικού καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ελισάβετ Πατηράκη με θέμα “Οικουμενικό νοσηλευτικό Όραμα ,ανακούφιση φροντίδα για όλους”.

Η Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.

Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία.

Η νοσηλευτική, γενικώς, θεωρείται ένα από τα πιο υποτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα.

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Περισσότερα Άρθρα

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης- Είχε προσβληθεί από κορονοϊό

Έφυγε από την ζωή νωρίς το πρωί της Κυριακής 15 Νοεμβρίου, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης. Ο μακαριστός είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Ο Ιωάννης (Τασσιάς) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1982. Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε […]

14 συμβουλές για να πάψετε να πεινάτε και να σταματήσετε να παίρνετε βάρος

Συχνά τρώμε χωρίς να πεινάμε πραγματικά, μόνο και μόνο επειδή βαριόμαστε ή γιατί μας κυριεύει συναισθηματική πείνα. Είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά με τις συμβουλές που ακολουθούν θα καταφέρετε να μειώσετε αισθητά το αίσθημα τις λιγούρας και την επιθυμία για φαγητό.  Στο άρθρο που ξεκινήσατε να διαβάζετε δίνουμε 14 απλές συμβουλές που αν τις εφαρμόσετε θα […]