17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πώς υποδέχθηκε η αντιπολίτευση το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης

Με σκληρές ανακοινώσεις υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού με το πακέτο μόνιμων μέτρων με στόχο τη στήριξη των χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων από το Ζάππειο. Σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση βλέπει ψηφοθηρικού χαρακτήρα ανακοινώσεις και επιτίθεται κατά της κυβέρνησης.

Ν.Δ.: Υιοθετεί μεμονωμένες δικές μας προτάσεις

«Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία. Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα» σχολίασε η Ν.Δ.

«Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:

«Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα».

Ο γραμματέας της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε στο Twitter:

Αφού μας απέδειξε ότι ξέρει να περνά χλιδάτα σε κότερα εφοπλιστών, με πούρα και πλούσια εδέσματα, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ως συνήθως, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ! Υπόσχεται 13η σύνταξη, όταν έχει ήδη κόψει τη 12η! 

Κάθε σωστό μέτρο που βοηθά και ενισχύει τη ζωή των πολιτών έστω και λίγο, είναι ευπρόσδεκτο. Ωστόσο, αυτά και πολλά ακόμη που πρέπει να πραγματοποιηθούν, θα γίνουν από μια κυβέρνηση που το πιστεύει πραγματικά και δεν το κάνει προεκλογικά! Αυτή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη! 

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: 10 πήρε, 1 επιστρέφει

Για «ψηφοθηρικά μέτρα» κατηγορεί τον πρωθυπουργό και το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας πως «σήμερα ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα».

«Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο.

Η απόγνωση και ο πανικός τον οδηγούν. Κύριε Τσίπρα στο Ζάππειο μας τα ‘ παν κι άλλοι.

Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρε, 1 επιστρέφει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Με την πολιτική του εξόντωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και οδηγεί την οικονομία, σε αργό θάνατο.

Και το χειρότερο. Αντί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένει σ’ αυτά που δεσμεύτηκε. Δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξει. Εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα δίνοντας ως ενέχυρο στους δανειστές, τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες.

Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών του, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν εξασφαλίζονται», αναφέρει ακόμη.

Και καταλήγει ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει. Την καταδίκη του Ελληνικού λαού δεν θα την αποφύγει».

ΚΚΕ: Μέτρα – άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για 4 χρόνια το λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε ως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική «σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1», σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Τα μέτρα αυτά χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διατήρηση των υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων, για την προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. Κι αυτά όμως ακόμη τα μέτρα δεν θα παίρνονταν, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες και η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ.

Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ», προσθέτει το κομμουνιστικό κόμμα σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Ένωση Κεντρώων: Επιστρέφει ψιχία των απολεσθέντων εισοδημάτων

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων αναφέρει ότι: «Ο πρωθυπουργός, αφού με τις πολιτικές του «ξεζούμισε» επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, τώρα επιστρέφει ψιχία των απολεσθέντων εισοδημάτων».

Όπως σχολιάζει: «Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνες, αλλά αξιοπρεπή διαβίωση. Μην ξεχνάει ο κ. Τσίπρας, ότι από το Ζάππειο ο Α. Σαμαράς είχε υποσχεθεί πακέτο μέτρων και ήρθε το δεύτερο μνημόνιο και ακολούθησε το τρίτο του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο που ο κ. Τσίπρας θεωρεί την ελεημοσύνη ως λύση φανερώνει, ότι ομολογεί την εξαθλίωση της κοινωνίας».

«Η Ένωση Κεντρώων καλεί τον κόσμο να ξυπνήσει και να μην τρώει κουτόχορτο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», καταλήγει.

Περισσότερα Άρθρα

Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας: Η εγκατάσταση περαιτέρω προσφύγων στο Δήμο Ερμιονίδας θα αντιμετωπιστεί δυναμικά

Σε ήρεμο κλίμα συζητήθηκε αίτημα κατοίκων της Ερμιονίδας που είχε συγκεντρώσει 498 υπογραφές στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας. Η συζήτησε έδωσε ειδήσεις από την πλευρά του Δημάρχου  κ. Γιάννη Γεωργόπουλου  καθώς ανέφερε ότι υπάρχει και δεύτερη  ξενοδοχειακή μονάδα(εντός κωμόπολης) που  διαπραγματεύεται την συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για φιλοξενία προσφύγων  . Στο σημείο αυτό δηλώθηκε […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Τι θα κάνει η λαϊκή (εσωκομματική) δεξιά;

Ναι, είναι αλήθεια ότι ο Κυριάκος δεν έχει όλη την ΝΔ μαζί του. Η λεγόμενη λαϊκή ή Καραμανλική δεξιά, ποτέ δεν τον χώνεψε. Ακόμα κι όταν για ένα ικανό διάστημα δεν του έβαζαν εμπόδια ή δεν έκαναν δηλώσεις που τον αμφισβητούσαν ή τον υπονόμευαν ευθέως (όπως αρχίζει να γίνεται τώρα), οι εκπρόσωποι της ποτέ δεν […]