24 °C Argos, GR
16 Μαΐου 2022

Ο Νίκος Γόντικας στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης

Στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Γόντικας όπου συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ανέφερε:

Απ΄ τα τέλη της δεκαετίας του ’90 όλες οι αστικές κυβερνήσεις στήριξαν μια από τις βασικές επιλογές της ΕΕ, την «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» και την είσοδο των μονοπωλιακών ομίλων στο χώρο. Έβαλαν όλοι πλάτη, Δήμοι και Περιφέρεια ώστε να φτάσουμε σήμερα να πουλιούνται οι μονάδες και τα ορυχεία στη Μεγαλόπολη.

[hfe_template id='397365']

Το μερίδιο παραγωγής της ΔΕΗ μειώνεται συνεχώς και μεγαλώνει το μερίδιο παραγωγής των ιδιωτών, κυρίως από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με ρεύμα πολύ ακριβότερο από της ΔΕΗ.

Το μόνιμο προσωπικό στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης  περιορίστηκε στο 1/3 του συνόλου των εργαζομένων οι υπόλοιποι είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (δίμηνα – οχτάμηνα) και στους εργολάβους.

Μόνο στη Πελοπόννησο αδειοδοτήθηκαν τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά συγκροτήματα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και γνωμοδότησε θετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η παραγωγή τους είναι τετραπλάσια από αυτή που παράγει το Λιγνιτικό Κέντρο της Μεγαλόπολης.

Την περίοδο της κρίσης στην Πελοπόννησο 29 αιολικά πάρκα από τα 104 για τα οποία έχουμε στοιχεία πήραν επιχορήγηση-ζεστό χρήμα- 239 εκατομμύρια ευρώ.

Βλέπουμε λοιπόν γρήγορη, μεγάλη κι εγγυημένη κερδοφορία για τους καπιταλιστές   που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό τον κλάδο κι ενεργειακή φτώχεια για τα λαό. Χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα και πολύ περισσότερα δυσκολεύονται να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Εμείς στηρίζουμε την ανάπτυξη που στο κέντρο βάζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο λιγνίτης μπορεί και πρέπει να δίνει ζωή στη Μεγαλόπολη και φτηνό ρεύμα στο λαό.

Σας καλούμε να στηρίξετε  την πρόταση του ΚΚΕ για ενέργεια που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπειρώσεις.

Περισσότερα Άρθρα

Χαρδαλιάς για κορονοϊό: Προβληματίζει την αρμόδια επιτροπή η Τροιζηνία

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, 28.05.2021, γίνεται η ζωντανή ενημέρωση από τον υφυπουργό Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τον κορονοϊό και την… μετά lockdown εποχή. Μαζί του ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται στα… νέα μέτρα που τέθηκαν στο τραπέζι της Επιτροπής των ειδικών και όπως σας έχει […]

Ο Γιάννης Γκιόλας για την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ Προς ενημέρωση των κατοίκων περιοχών, στις  οποίες έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν  ανεμογεννήτριες και απαντώντας σε όσους ανεπιτυχώς προσπαθούν να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν αποκλειστικά υπεύθυνη για την καθυστέρηση καταβολής των τελών, γίνονται γνωστά τα εξής: [hfe_template id=’397365′] Στη θέσπιση τριών μέτρων πολιτικής για την ενίσχυση των Ανανεώσιμων […]

Follow by Email