15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Απάντηση Γαβρόγλου σε Ανδριανό για την καταβολή των δεδουλευμένων σε μαθητές που παρακολουθούν Τάξη Μαθητείας.

Στην 984/21-03-2019 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων σε μαθητές που παρακολουθούν το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κ. Γαβρόγλου.

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σύμφωνα με το αρ. πρωτ.1905/18-4-2019 έγγραφο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας έχει ολοκληρωθεί και η καταβολή επιδοτήσεων των μαθητευομένων για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019, εκτός έξι (6) σχολικών μονάδων από τις οποίες αναμένεται η οριστικοποίηση των υποβαλλόμενων στοιχείων.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη ανά μήνα καταβολή των αμοιβών σύμφωνα με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις.

Αναφορικά με τα εξέταστρα που καταβάλλονται για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική ΚΥΑ, οι υποψήφιοι απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής των εξέταστρων για το χρονικό διάστημα αυτό, όπως κάθε φορά ανακοινώνεται κατά τον προγραμματισμό των εξετάσεων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.».

Περισσότερα Άρθρα

ΗΠΑ: Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια που είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει νέες εντάσεις με την Τουρκία. Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα […]

Ανδρέας Πουλάς: Χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών

Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών τόνισε ο βουλευτής Ν. Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Πουλάς ανέφερε τα εξής: «Η πολύ χαμηλή τιμή του ελαιόλαδου προκαλεί έντονη […]