35 °C Argos, GR
18 Αυγούστου 2022

Η Σοφία Πάσχου στο Βουλευτικό για το δικό της Διάλογο

Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 6 Μαΐου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένη την Σοφία Πάσχου, σκηνοθέτρια της παράστασης “Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι”, βασισμένη στην Θεογονία του Ησιόδου, που θα παρουσιαστεί 5 & 6 Ιουλίου 2019 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

 

[hfe_template id='397365']

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Σοφία Πάσχου θα κάνει ένα πρακτικό εργαστήριο με τίτλο “Δημιουργώντας θέατρο από το τίποτα”.

 

Μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις, στοιχεία τεχνικής και με βάση τον αυτοσχεδιασμό,  οι συμμετέχοντες θα ερευνήσουν τον δρόμο που οδηγεί τον ηθοποιό να εξελιχθεί από απλός ερμηνευτής σε ηθοποιό – δημιουργό. Ένας δρόμος που ξεκινάει από την ατομική δημιουργία και καταλήγει στην συλλογική αφήγηση μιας ιστορίας.

 

Με εργαλεία το σώμα τη φωνή και τη φαντασία τους, θα δημιουργήσουν “θέατρο από το τίποτα”. Ένα θέατρο που δε στηρίζεται στα σκηνικά, στα κοστούμια, στους φωτισμούς. Ένα θέατρο που έχει στο επίκεντρό του τον ηθοποιό, το ανθρώπινο δυναμικό. Που στηρίζεται στην ανθρώπινη φαντασία και την εφευρετικότητα. Ένα θέατρο για την εποχή μας.

 

Στη δράση προηγήθηκαν οι ανοιχτές συζητήσεις και τα εργαστήρια με την Γεωργία Μαυραγάνη για τις Ευμενίδες του Αισχύλου, με τον Γιάννη Καλαβριανό για την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη και με την Λυδία Κονιόρδου και τον Γιώργο Σαμπατακάκη για την παράσταση Οιδίπους του Ρόμπερτ Γουίλσον.

 

Οι Διάλογοι θα συνεχιστούν στις 27 Μαΐου 2019 με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Οιδίπους Τύραννος Σοφοκλή).

 

Φέτος, οι δράσεις  του προγράμματος στην Αργολίδα εμπνέονται από τη θεματική, Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή, και περιλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

 

Οι θεατροπαιδαγωγικές δράσεις του προγράμματος σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι εγκεκριμένες από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Πληροφορίες: [email protected]

http://greekfestival.gr/lykeio-epidayroy/ekpaideyontas-to-koino-sto-archaio-drama/

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Πέταξαν φυλλάδια κατά του Χαρδαλιά έξω από εκκλησία στο Ναύπλιο

Άγνωστοι πέταξαν πριν λίγο φυλλάδια έξω από την εκκλησία της Παναγίας στο Ναύπλιο. [hfe_template id=’397365′] Τα φυλλάδια αναφέρουν: “Χαρδαλιά κράζεις; Θαυμάζεις!!” και υπογράφονται από την ομάδα Easter group 2020. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξαν κάποιοι να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Κυβέρνησης να κρατήσει κλειστές τις εκκλησίες στα πλαίσια της αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού. […]

Κορονοϊός: «Μυρίζει» lockdown στην Αττική με 212 από τα 359 νέα κρούσματα

Σήμερα,17/09/2020, δηλώθηκαν 359 επιπλέον κρούσματα. Από τα 322 εγχώρια κρούσματα, τα 21 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Αναλυτικότερα: [hfe_template id=’397365′] – 36 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας – 1 κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο – 212 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, […]