19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο εσπερινός του Αγίου Αθανασίου στο Μαλαντρένι

Στις 2 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πανηγυρίζει όλος ιδιαιτέρως ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο ορεινό Μαλαντρένι. Κατά τον φετινό εορτασμό , έγινε και η υποδοχή τεμαχίου ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ ,Ειρήνης και Αγίου Νικολάου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης .

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 εψάλει μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού , Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα.

Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε τόσο τον Μητροπολίτη Ιερισσού που λάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη , αλλά και τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης που έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο των Αγίων στην Αργολίδα.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε περιφορά της ιερής εικόνας.

Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης , ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος , ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Κρίγγος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Διολίτσης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι όλων των παρατάξεων.

Κατά την ακολουθία του εσπερινού έψαλλε πολυμελής χορωδία μαθητών της σχολής Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος ,υπό την διεύθυνση των Δ. Καρκαλάτου και Γ. Δαρλάση.

Στους φετινούς εορτασμούς συμμετείχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Άργους και το Λυκειο Ελληνίδων παράρτημα Κουτσοποδίου, ενώ κατά την περιφορά της εικόνας πολύχρωμα βεγγαλικά φώτισαν τον Αργολικό ουρανό.

Περισσότερα Άρθρα

Μποφόρ στον Αργολικό κόλπο φέρνει η ” Μήδεια”

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 143/14-02-2021/1000 UTC ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ, συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 14/22:00 UTC για το Νοτιοδυτικό Αιγαίο ΒΟΡΕΙΟΙ 7 η΄ 8 Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: (α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους. […]

Αναζητούν τα αίτια της καταστροφής – ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΗΡΥΤΟ – ΣΕ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Μόλις τέσσερις ημέρες προθεσμία δίνουν οι λιβανικές αρχές σε μία ειδική «επιτροπή έρευνας» που συστάθηκε προκειμένου να προσδιορίσει τις ευθύνες για τις καταστροφικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο σε τουλάχιστον 137 ανθρώπους, δεκάδες αγνοούμενους, 5.000 τραυματίες και 300.000 άστεγους. Υπενθυμίζεται ότι, οι υλικές ζημιές ξεπερνούν τα 5 δισ. δολάρια σύμφωνα […]