18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Νέα Κίο 

Την Κυριακή 5η Μαϊου 2019, εορτή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου.

Τήν παραμονή της έορτής, Σάββατο 4η Μαϊου 2019 καί ώρα 7.30 μ.μ. θά ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας καί θείου κηρύγματος, χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου  έν συνεχεία, περί ώραν 9.15 μ.μ. θά γίνει η λιτάνευσις τής Ίεράς Είκόνος τής Αγίας Ειρήνης παιανιζούσης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Ενότητος Νέας Κίου.

Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 5η Μαϊου καί ώρα 7.00 π.μ. θά τελεσθή ο Όρθρος, και η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.
Το Εσπέρας της εορτής στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός καί η Ιερά Παράκλησις εις την Αγία ένδοξον του Χριστού Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη.

Εν συνεχεία και ώρα 8.00 μ.μ. ο Βυζαντινός Χορός της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος θα ψάλλει επίκαιρους Εκκλησιαστικούς “Υμνους υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καρκαλάτου, πρωτοψάλτου καθηγητού.

Παρακαλείσθε όπως παρευρεθείτε δια να τιμήσωμεν την Αγίαν.

Περισσότερα Άρθρα

Ανδριανός σε Χατζηδάκη για τον αποκλεισμό δικαιούχων του Ναυπλίου από το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ λόγω διακοπής ρεύματος στην πόλη.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα την ανάγκη άμεσης διόρθωσης του αποκλεισμού της πόλης του Ναυπλίου από το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ λόγω διακοπής ρεύματος. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα και σχετικά […]

Κεχριές Κορινθίας: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώθηκαν τα Αθίκια

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της πυροσβεστικής στις Κεχριές Κορινθίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά κατευθύνεται προς τα Αθίκια, ωστόσο, χαρακτηρίζεται “απρόβλεπτη” από στελέχη […]